eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szijjártó Péter szerint a V4 V4 marad

Szlovénia keresi az együttműködést a visegrádi országokkal, de ez nem jelenti a V4 bővítését - mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: hosszú távon negatívan hatnak a szankciók az orosz és az európai gazdaságra, ezt jelzik a kereskedelmi számok is.

Szlovénia keresi az együttműködést a visegrádi országokkal, de ez nem jelenti a V4 bővítését - mondta Szijjártó Péter. A V4 V4 marad - hangsúlyozta a miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hozzátette: csak párbeszéddel tartja megoldhatónak a gazdasági embargó miatt Oroszország és az Európai Unió között kialakult feszült helyzetet.

Szijjártó Péter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: hosszú távon negatívan hatnak a szankciók az orosz és az európai gazdaságra, ezt jelzik a kereskedelmi számok is. A tárcavezető szerint a Közép-Európai országoknak egyebek között az energiafüggőség miatt is fontos partnere Oroszország. Ezért képmutatásnak tartja azt a szemléletet, hogy például a magyar diplomáciát kritika éri, ha orosz vezetőkkel tárgyal, miközben nagyobb országok, mint az Egyesült Államok és Franciaország részéről rendszeresek az ilyen megbeszélések.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×