eur:
388.55
usd:
362.08
bux:
69106.6
2024. május 9. csütörtök Gergely

Gond van az FKF szerződéseivel?

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. szerződéskötései ügyében.

A főpolgármester-helyettes kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, "azonnali, teljes, részletekbe menő vizsgálatot" rendelt el, "annak érdekében, hogy kiderüljön: történt-e bárminemű jogsértés".

A vizsgálat lezárultával annak eredményéről tájékoztatni fogják a közvéleményt - tette hozzá.

Hétfő reggel a Mandiner internetes portál írt arról, hogy korrupciós botrányban érintett az FKF: a szervezet tanácsadójának "játszottak ki" egy sokmilliós tendert.

A Mandiner értesülései szerint a vezérigazgató közeli ismerőse, egy - a közterület-fenntartónál korábban informatikai tanácsadóként dolgozó - férfi cége "többszörösen is törvényszegő módon" jutott sokmilliós megbízáshoz, amelynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő.

Azt írták, a 17,5 milliós keretösszegű kiírásban még azt sem szabták meg, hogy legalább hány órában kell tanácsot adni, továbbá a közbeszerzés iratainak hivatalos közzétételét is elmulasztották. Kiemelték, hogy a férfi még a közbeszerzési pályázat előtt személyesen egyeztethetett a pályázati feltételekről az igazgatóval.

A Mandiner azt is megjegyezte, hogy a korábban az FKF ügyviteli rendszerének tanácsadójaként dolgozó férfi vállalata "a mostani korrupciós ügyön túl a főváros tulajdonában álló cégnél valóságos nyerőszériát tudhat magáénak".

A Mandiner cikkére az FKF hétfő délután úgy reagált, a cég a törvényi előírásoknak megfelelően működik, kötötte és köti meg szerződéseit. A cikk miatt "természetesen meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket" - írta a vállalat válaszában.

Címlapról ajánljuk

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Ezért emelkednek a piacok: ám a jókedv nem lehet felhőtlen

Ezért emelkednek a piacok: ám a jókedv nem lehet felhőtlen

Az áprilisi esés után visszatért a jókedv a piacokra, múlt hét óta ismét emelkedést látunk. A piaci fordulatot ezúttal is az amerikai makrogazdasági helyzetre vonatkozó várakozások váltották ki, újabb hiedelem van kialakulóban a piacokon. Épp ezért ahogy eddig, úgy most is érdemes óvatosnak lenni: egy várakozásoktól eltérő fontos adat nagyon gyors és jelentős változást hozhat, és bár kezd körvonalazódni a nagykép, a makrogazdasági kilátások továbbra is vegyesek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×