INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

inforádió

aréna

litkey farkas

kékszalag

balaton

vitorlázás

Litkey Farkas: ijesztő volt látni a balatoni pusztítást

Infostart / InfoRádió

Litkey Farkas a viharos időjárás ellenére nyugodtan készült az idei Kékszalag vitorlásversenyre, amelyen 12. győzelmét érte el, de most először lett első katamaránnal. A vitorlázó az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a sikeréről.

Litkey Farkas a 11. győzelme után is ugyanolyan motiváltan állt rajthoz az idei Kékszalag vitorlásversenyen, mint korábban. A 12. sikerét elérő versenyző ezúttal a Festipay nevű katamaránnal diadalmaskodott a tókerülő viadalon.

„Szeretünk vitorlázni nagyon. A legszebb verseny. Lenyűgözően szép, olyan szép ez a tó, hogy az ember nem tudja megszokni. A nagy-Balaton tájai ritkán láthatóak számunkra, mi kenesei vitorlázók vagyunk, ritkán jutunk át. Fantasztikus a táj és a Kékszalag maga, a verseny, a felvonulás, a reggeli készülődés még mindig bizsergető. Egyszerűen jó, szeretünk ott lenni.”

Litkey Farkas hangsúlyozta, a viharos időjárás ellenére nyugodtan készült a versenyre.

„Mondtam is a feleségemnek, hogy nyugodt vagyok nagyon. Másnapra erős szelet ígért a meteorológusok egy része, 30 csomó körüli szelet mondtak. Voltak, akik meg tudták mondani, mi lesz, de az ember nem nagyon hitt benne, mert mindenki mást mondott. Mindenkit megfogott a vihar, engem nagyon, ilyen pusztítást látni a verseny előtti éjszaka, az rendkívül ijesztő. A Fifty-fiftynek, ami a Kékszalag sebességrekordját tartja, a testvérhajója most épült meg, átesett önmagán.”

A vitorlázó arról is beszélt, hogy állt össze a verseny előtt a csapata.

„Hatunk közül négyen könnyűsúlyúnak számítanak, ez fontos, mert a katamarán nem tömegcentrikus hajó, inkább gyors, fizikailag jól felkészült, erős versenyzők kellenek, akik bírják a terhelést és nem nagyon. Bírni kell azt az idegi terhelést is, amit a sebesség hoz.”

Litkey Farkas hozzátette, hogy a csapat összeállítása mellett fontos a hajó tökéletes felkészítése is.

A teljes adást megnézheti, illetve meghallgathatja, ha ide kattint.

Kapcsolódó hang

Litkey Farkas: szeretjük a Kékszalagot
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018