INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

a nap legfontosabb hírei

otthon melege program

varga mihály

Kedd délutánig lehet pályázni korszerűsítésre az Otthon Melege programban - a nap hírei

InfoRádió

Két munkáltatói szervezet is támogatja a nemzetgazdasági miniszter járulékcsökkentési elképzeléseit. Továbbra is stabilan vezeti a pártok népszerűségi listáját a Fidesz.

Kedd délután 4 óráig lehet pályázni az 1996 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére az Otthon Melege programban. A nemzetgazdasági tárca adatai szerint országosan több mint 3.500-an jelentkeztek a mintegy 5 milliárd forintos keretre. A minisztérium adatai szerint az érintettek átlagosan 1 millió 600 ezer forint támogatást igényeltek. Családi házanként legfeljebb 2 és fél millió forintos állami támogatás adható.

Alapvetően jónak tartja a nemzetgazdasági miniszter által felvetett járulékcsökkentési elképzeléseket két munkáltatói szervezet. Varga Mihály egy lapinterjúban beszélt a járulékok tervezett csökkentéséről a foglalkoztatási gondok enyhítésére. Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége alelnöke az InfoRádióban a munkaerő-hiány enyhítéséhez szükségesnek nevezte a közmunkaprogramban résztvevők versenyszférába átsegítését, a költségvetési szféra karcsúsítását és szakképzett külföldi munkaerő alkalmazását. Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökhelyettese közleményében a nettó bérfejlesztést és a közép-európai viszonylatban is versenyképes bérezést emelte ki.

Júniusban 1,5 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos hónapjához képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Ennek hátterében a növényi termékek árának 3,5 százalékos emelkedése, az élő állatok és állati termékek árának 1,8 százalékos csökkenése áll.

A kivitelezésnél tart az idei évre ütemezett útfelújítások többsége - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az állami közútkezelő jelentése szerint a 69 milliárd forint hazai forrásból országszerte több mint 500 kilométer útszakasz újul meg 2016-ban és a komplex útfejlesztési program jövőre is folytatódik.

Több mint 1 milliárd forintos pályázat nyílik az elektromos töltőállomások létesítésére. A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: a vissza nem térítendő támogatásra a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak szeptember 15-től.

Összegyűjtötte a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges számú aláírást a Jobbik a levélszavazatok ügyében. Az ellenzéki párt azt szeretné elérni, hogy a külföldön dolgozó magyarok is szavazhassanak levélben a hazai választásokon. Az ügyben tartott múlt heti ötpárti egyeztetés után a Fidesz jelezte: tartalmi és eljárási okok miatt nem támogatja a törvénymódosítást. A Jobbik kezdeményezését az országgyűlés összehívásra MSZP-s és LMP-s képviselők is támogatták.

A magáncsődről szóló törvény alapvető módosítását javasolja az LMP. Az ellenzéki párt szerint a tavaly bevezetett jogszabály jelenlegi formájában nem érte el a célját. Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy tavaly szeptember óta mindössze 450 adós kezdeményezett magáncsődeljárást, pedig azt ideális esetben több tízezer család vehette volna igénybe. Emlékeztetett: jelenleg mintegy 100 ezer embert fenyeget lakása elvesztése.

Kampányt indítanak a nők és férfiak közötti bérkülönbség felszámolására a szakszervezetek. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke azt mondta: az érdekképviselet megkezdte a felkészülést az őszi bértárgyalásokra. Hercegh Mária, a szervezet női tagozatának elnöke arról beszélt: az emberi méltóság is sérül azzal, hogy a nők ugyanazért a munkáért nem kapnak a férfiakkal azonos bért.

Továbbra is stabilan vezeti a pártok népszerűségi listáját a Fidesz a Závecz Research Intézet felmérése szerint. A biztos pártválasztóknál a Fidesz 43, a Jobbik 22, az MSZP 17, a DK 9, az LMP 4, az Együtt és a Liberálisok 1-1 százalékon áll. A kormány és az ellenzék munkáját a közepesnél gyengébbnek ítélik a választópolgárok: az előbbit - egy százfokú skálán - 39 pontra, az utóbbit 35 pontra értékelték.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018