eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Deutsch Tamás: szerethető lesz a digitális oktatási rendszer

A diákoknak ma már nemcsak írni, hanem gépelni is meg kell tanulniuk -- mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

A digitális oktatás egyik célja az, hogy a tanítási órák érdekesebbek legyenek, és ennek megteremtik a feltételeit is - ígérte Deutsch Tamás. A Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szerint a kisiskolásoknak ma már nemcsak az írást és az az olvasást, hanem a tízujjas gépelést is meg kell tanítani.

„Nem tilos papírt és ceruzát használni, írni és olvasni mindenkit meg kell tanítani, de az is biztos, hogy már valamikor az alsó tagozatban el kell kezdeni annak a megalapozott oktatását, hogy normálisan tudjanak gépelni. Hiszem azt, hogy ennek a programnak a megvalósításával olyan, szerethető, a diákok, a tanárok és a szülők számára is büszkeséget jelentő oktatási rendszer jön létre. A büszkeség forrása az lesz, hogy egy jó, hatékony, színes, vonzó oktatási rendszer részese lehet valaki. A digitális magyar oktatási rendszer ilyen lesz néhány éven belül.”

Magyarországnak olyan országnak kell lennie, amelynek oktatási rendszere senkit sem hagy az út szélén - fogalmazott Deutsch Tamás.

„A digitális tanulás rendszerében való részvétel lehetősége megfelelő hálózati infrastruktúra, megfelelő eszközök, megfelelő tudással bíró pedagógusok, megfelelő wi-fi ellátottsággal rendelkező oktatási intézmények, megfelelő tananyagok szempontjából ugyanolyan esélyt kínálónak kell lenni a meglehetősen kis lélekszámú borsodi falu alsó tagozatos osztályaiban, mint Budapest legjobb anyagi helyzettel jellemezhető kerületeiben működő oktatási intézményekben.”

Végső soron a digitális oktatásnak is az a feladata, hogy csökkentse az ország különböző részén felnőtt gyerekek közötti esélykülönbségeket - mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×