eur:
386.93
usd:
355.97
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Mit tudnak a külföldi pékségek?

Egyre több albán pékség jelenik meg a magyar piacon. A Magyar Pékszövetség elnöke szerint ezek az adó- és munkaügyi előírásokat megkerülve fejlődnek.

A magyar sütőiparban mintegy ezer magyar és 5-700 albán vállalkozás működik – tájékoztatta az InfoRádiót az ágazati szövetség vezetője.

„Az ezer magyar vállalkozásban huszonkétezer ember dolgozik, 2,5-3 ezer szakmunkásra lenne szükség ahhoz, hogy az ágazatot teljes mértékben jól tudjuk működtetni.”

Septe József szerint a piac magyar szereplőinél dolgozók számára jelentős béremelésre lenne szükség. Az albán tulajdonban lévő pékségek ugyanis megkerülik az előírásokat – állítja a Magyar Pékszövetség elnöke.

„A rendelkezésre álló információk alapján úgy tűnik, hogy sem az adózási, sem a munkaügyi előírásokat nem vagy csak részben tartják be, valószínűleg így tudnak létezni. A cégalapítási és -fenntartási dolgaik sem olyanok, mint a magyar vállalkozásoké. Az mondjuk, egyenlő feltételekkel működjenek a külföldi és a magyar tulajdoni pékségek Magyarországon.”

A Magyar Pékszövetség elnöke ugyanakkor megjegyezte: a hatóságok nem tesznek különbséget magyar és külföldi tulajdonú pékségek között. Mindegyiket ugyanúgy ellenőrzik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×