INFORÁDIÓ 
2019. október 18. péntek
Lukács

hírek

inforádió

belföld

liget

liget budapest projekt

balog zoltán

persányi miklós

baán lászló

fekete péter

Liget: egy projekt, három biztos

Liget: egy projekt, három biztos

Infostart / InfoRádió

A Liget Budapest természetvédelmi és zöldfelületéért felelős miniszteri biztos lett Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója. Az emberi erőforrások minisztere az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: tárcája alatt így már három különálló biztos felel a Városliget megújításáért.

„A zöldterületekért, a parkért, s mindazért, ami azzal összefügg, Persányi Miklós miniszter úr felel, az épületekért elsősorban Baán miniszter úr, a cirkuszkoncepcióért pedig Fekete miniszteri biztos úr” - közölte Balog Zoltán.

Hangsúlyozta, az állatkert – amit Pannon Park projektnek hívunk –, maga a Liget, a múzeum-koncepció, és a Nagycirkusz egyetlen projekt.

„Ez a három nekünk egy, aminek a minisztériumunk a főfelelőse, és ez alatt van a három miniszteri biztos. Nyilván a feladatokat megosztjuk, de mindháromnak különálló miniszteri biztosa van” - fejtette ki az emberi erőforrások minisztere.

„Az állatkerteket – aminek szintén az állami része benne vannak ebben – eddig is Persányi főigazgató úr irányította, és most miniszteri biztosként nagyobb kompetenciát kap” - tette hozzá a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy mekkora büdzsét kap Persányi Miklós a parkfelújításra, Balog Zoltán úgy válaszolt, most még osztanak-szoroznak, de hamarosan bejelentik. 15 milliárd forint biztosan az ő portfóliójába fog tartozni – tette hozzá.

Hozzátette: a tiltakozások politikai része biztosan folytatódni fog.

„Bízom benne, hogy a szakmának az a része, akiket valóban a szakma érdekel, meggyőzi a koncepció. Mert mégiscsak arról van szó, hogy nő a zöldfelület, több fa lesz, és az egész töredezett betonos, aszfaltos valami valóban eltűnik, és egy nagyon színvonalas, nagyon jó néppark jön létre. Bízom benne, hogy időben meg fogja győzni a kritikusokat is. A politikai tiltakozás szerintem folytatódni fog, mert a politika már csak ilyen” - véli az emberi erőforrások minisztere.

Zugló polgármestere együttműködik Persányi Miklóssal

Zugló polgármestere hajlandó együttműködni Persányi Miklóssal, akit a Városliget zöldfelületeinek megújításáért felelős miniszteri biztossá neveztek ki. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke az InfoRádiónak azt mondta: a Liget új épületekkel való beépítését továbbra sem támogatják.

„Ezzel a döntéssel tulajdonképpen a kormány elismerte azt, amit Zugló mindig is mondott, vagyis hogy az úgynevezett Liget Projekt két projekt. Mert a ligetnek, a parknak a megújítása, a parkként való megerősítése egyfajta kihívás, és ettől függetlenül van a másik projekt, a múzeumi Liget Projekt, az új épületek építése” - fogalmazott Karácsony Gergely.

„A projektnek azzal a részével, hogy a park, a zöldfelület megújuljon, az infrastruktúra fejlődjön, a parkba pihenni járók kényelme növekedjen, mindig is egyetértettünk, és azt gondolom, hogy az elmúlt húsz év nagy adóssága az, hogy ez végre megtörténik” - jelentette ki Zugló polgármestere.

„Azt az álláspontunkat azonban továbbra is fenntartjuk, hogy az új épületek építését a Ligetben nem támogatjuk” - tette hozzá a Párbeszéd Magyarországért társelnöke.

Kapcsolódó hang

Három biztosa van a Liget Projektnek
 


Karácsony Gergely a Liget Projektről
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018