eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egyszerűsödhet a családi csődvédelem - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy 750 liter víz árasztott el egy kávézót a Corvin sétányon, miután egy csőtörés után 9 nap telt el a vezeték elzárásáig. A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy a vezető pozíciókban lévő nőkre nagy nyomás nehezedik, miközben a családanyai szerepnek is meg kell felelniük.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy 750 liter víz árasztott el egy kávézót a Corvin sétányon, miután egy csőtörés után 9 nap telt el a vezeték elzárásáig. Az üzlethelyiség bérlője beperelte a tulajdonost.

A Magyar Idők szerint a Horn-kormány idején, 1996-ban a Magyar Honvédség Fenntartási és Elhelyezési Főigazgatóságától jutott ahhoz az ingatlanhoz Varju László, ahol a DK alelnöke, illetve családja azt a panziót üzemelteti, amit nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában. A párt szerdán elismerte, hogy Varju László hibázott, de állításuk szerint a hiányt már pótolta.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy a vezető pozíciókban lévő nőkre nagy nyomás nehezedik, miközben a családanyai szerepnek is meg kell felelniük. Egy nemrég készült kutatásban a megkérdezettek többsége arról számolt be, hogy többet kell dolgozniuk annál, amit a munka és magánélet közötti kiegyensúlyozott állapot megkövetelne.

A Magyar Nemzet szerint Magyarországon tulajdonképpen nincs bérlakáskérdés vagy legalábbis egyik minisztérium sem érzi magáénak a témát. A lap arra volt kíváncsi, hogy mennyi bérlakás van Magyarországon és ebből mennyi jut szociális alapon a rászoruló családoknak. De kérdéseikre nem kaptak választ. A Magyar Nemzet úgy véli, hogy leginkább a bedőlt hitelekkel és az új otthonteremtési kedvezménnyel foglalkozik a kormány.

A Magyar Idők arról ír, hogy több lényeges ponton is egyszerűbbé válhatnak a családi csődvédelem szabályai. A módosításról a nyári szünet után határozhat a törvényhozás, a várakozások szerint azonban addig is emelkedhet a csatlakozó adósok száma.

A Népszabadság arról közöl összeállítást, hogy hamarosan kezdődik az iskola és már több helyen is meg lehet vásárolni a szükséges felszereléseket. A választék pedig hatalmas. Az iskolaszerpiac egyik vezetője a lapnak azt mondta: 15 dizájnból kétfajta célozza a fiúkat, míg a többi a lányokat mert ők jobban szeretnek válogatni.

A zálogházi csalásokról ír a Napi.hu. A Magyar Nemzeti Bank még tavaly fogyasztóvédelmi felhívást tett közzé mert több zálogház is megkárosította a fogyasztókat. A vizsgálatok még folynak de a Magyar Nemzeti Bank eddig 70 céget szólított fel arra, hogy fejezze be a visszaéléseket. A lap információi szerint azonban még mindig több olyan zálogház van, amely folytatja a visszaélést. A témával részletesen az InfoRádió 9 órakor kezdődő Üzleti Reggeli című műsora foglalkozik.

A Portfolio arról ír, hogy már külföldön is felfigyeltek a Magyarországon tomboló munkaerőhiányra. Ugyanis Magyarországon 35 ezer betöltetlen állást regisztráltak. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége érzékelve a probléma súlyosságát, előállt saját javaslataival.

A Pénzcentrum szerint csak kevés autós köt meglévő biztosítása mellé egy kiegészítőt biztosítást, amely megfelelő védelmet nyújt külföldi utazás során is. A lap annak járt utána, hogy a biztosítók mennyiért kínálják ezeket a szolgáltatásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×