eur:
394.44
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A kabinetrendszer miatt ritkábban ülésezhet a kormány - hetilapszemle

A Figyelő és a Heti Válasz is foglalkozik azzal, hogy nyáron létrejött a kormányon belül a gazdasági és a stratégiai kabinet.

A Figyelőnek adott interjút a nemzetgazdasági miniszter, aki szerint ősztől ritkábban ülésezhet a kormány a kabinetrendszer bevezetése miatt. Varga Mihály azt mondta: azon is múlik a menetrend, hogy milyen mélységű döntéseket kell végül meghoznia a kormánynak, mert ha csak ki kell pipálni a kabinetek előterjesztéseit, akkor akár maradhat is a heti ülésrend.

A gazdasági kabinet vezetője „uborkaszezonban felröptetett kacsának" nevezte, hogy 2018-ban kormányfő lehetne, ha a Fidesz az MSZP-vel lenne kénytelen koalíciót kötni. A miniszter lapban beszél először az új gazdasági stratégiáról, amit ősszel indítanak el, több jogszabály módosításával.

A Heti Válasz is a legutóbbi kormány átszervezésről közöl összeállítást. A cikkíró úgy fogalmaz: minden államreform annyit ér, amennyire hatékonyabb lesz tőle a döntéshozatal. A nagy kérdés tehát most is az, gördülékenyebben mennek-e majd a dolgok. Viszonylag jó eséllyel tudjuk a választ: nem. Orbán Viktor a két kabinettől azt várja, zsilipei lesznek a kormányt elárasztó ügyfolyamnak. Az elképzelés szerint a gazdasági és társadalmi kabinetből háromfelé ágazhat egy-egy előterjesztés sorsa. További részletek a Heti Válaszban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×