eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

Októberben kezdi konzultációját a Jobbik

A Jobbik az október 2-i kvótareferendum után postázza ki konzultációs kérdőíveit a lakosságnak - közölte Vona Gábor pártelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett: a valódi nemzeti konzultáció elnevezésű akcióban az egészségügy, az oktatás és a korrupció témájában kérdezik az embereket, minden témakörben 5-5 kérdést tesznek fel. Mint mondta, noha eredetileg ősz elején szerették volna megvalósítani a konzultációt, az abban szereplő kérdések vannak olyan fontosak, hogy nem tartaná szerencsésnek, ha összekeverednének a kvótareferendummal.

Értékelése szerint a kormány a "menekültpolitikába menekül" és nem tudja kezelni a legfontosabb ágazatok problémáit, amelyek tapasztalataik szerint ugyanúgy foglalkoztatják az embereket.

Vona Gábor tájékoztatása szerint az íveket 4,2 millió háztartásba juttatják el és több 10 millió forintos költséggel számolnak. A pontos összeg a visszaküldött levelek számától is függ és egy kisebb médiakampánnyal is számolnak - tette hozzá.

A pártelnököt kérdezték a Jobbik támogatottságáról is. Azt felelte: eltérőek a mérések, volt ahol csökkenést, volt ahol növekvést mértek, ő az utóbbit tapasztalja. Mint mondta, annyi biztos a mérések alapján, hogy a baloldal szétesett, a Fidesz vezeti a rangsort, a Jobbik pedig második.

Vona Gábor azt is megjegyezte, hogy nem a ciklus közepén kell kirobbanó formában lenni és kijelentette: nem tudja elképzelni, hogy nem jön be a néppártosodás.

Megkérdezték arról a kormányzati felvetésről is, miszerint a elképzelhető, hogy az októberi népszavazáson a magyar lakcímmel rendelkező, de a szavazás idején külföldön tartózkodó magyar állampolgárok levélben is szavazhassanak.

A Jobbik elnöke azt válaszolta, hogy noha az idő rövid, a "politikai akarat csodákra képes" és amennyiben van ilyen kormányzati szándék, akkor támogatják. Ugyanakkor azt is szeretnék, ha a könnyített lehetőség nem átmeneti lenne, hanem a majdani választásokon is élne - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×