eur:
396.15
usd:
354.62
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Orbán Viktor: az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése jön - a nap hírei

A miniszterelnök szerint az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz a 2017-es. Közösen lépnek fel a digitális vállalkozások adóelkerülése ellen a visegrádi négyek - közölte a nemzetgazdasági miniszter.

A miniszterelnök szerint az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz a 2017-es, amelyben több pénz jut az egészségügyre és az oktatásra. Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában szólt arról is, hogy a digitális világra való felkészülés jegyében 100 százalékos széles sávú internet-elérés megvalósítását tervezi a kormány.

Közösen lépnek fel a digitális vállalkozások adóelkerülése ellen a visegrádi négyek - közölte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek amszterdami tanácskozása után azt mondta: a kormány kezdeményezi egy nemzetközi rendszer kialakítását az internetes vállalkozásokra kivetett adók beszedése érdekében.

Külön jogrendi tényállás lehet az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter az alaptörvény-módosítási egyeztetések után. Az eredetileg 5 párti egyeztetésen az MSZP nem vett részt. A Fidesz-frakció a jövő héten nyújtja be az alaptörvény-módosítási javaslatot a parlamentnek.

A halhús áfájának csökkentését is indokoltnak tartaná a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy más termékekhez hasonlóan a halhús áfáját is célszerű lenne 5 százalékra mérsékelni, hogy a hal ne legyen aránytalanul drága a sertés-és a baromfihúshoz képest.

Nem problémának, hanem kihívásnak tartja a társadalom elöregedését a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin hangsúlyozta: a kormány nem tudja teljes mértékben átvállalni a feladatokat a családoktól, de tud segíteni az ellátásban.

Végső búcsút vettek Kertész Imrétől a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A Nobel-díjas író temetésén a család, a pályatársak és több száz tisztelő mellett jelen voltak a magyar és a nemzetközi politikai élet képviselői is. A Nobel-díjas író életének 87. évében, hosszan tartó súlyos betegség után március 31-én hunyt el.

Ezer taxis tart forgalomlassító felvonulást kedden Budapesten az Uber ellen - a Népszabadság szerint erről állapodtak meg taxis érdekvédelmi szervezetek csütörtökön. A terv szerint reggel 8 órakor a Hősök terén gyülekeznének a sofőrök, majd a Széchenyi térre hajtanának a Belügyminisztérium épülete elé. Az akció délután 2-3 óra között érne véget.

Politikai megállapodás született arról, hogy 2017-ben a visegrádi országok 3 hónapos váltásokban egy-egy század katonát állomásoztatnak a Baltikumban a NATO erősítésére - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter Lettországban a visegrádi, a balti és a skandináv országok külügyminisztereinek tanácskozásán beszélt erről.

Három javaslatot tett a magyar államfő a párizsi klímaegyezmény céljainak mielőbbi eléréséért, miután az ENSZ New York-i székházában aláírta a dokumentumot. Áder János hangsúlyozta, hogy mielőbb cselekedni kell. A történelmi egyezményt a korábban jelzettnél több, összesen 171 ország írja alá, köztük több mint 60-at állam- vagy kormányfője képvisel az aláírási ünnepségen.

Rajongók ezrei emlékeztek Minneapolis belvárosában Prince-re. A tömeg annál a klubnál gyűlt össze, ahol a sztár Purple Rain című filmjét forgatták. Prince csütörtök reggel hunyt el. Az 57 éves énekesre egy liftben találtak rá öntudatlan állapotban a Minneapolis külvárosában lévő stúdiójában.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 05:24
×
×
×
×