INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

költségvetés

2017

orbán viktor

a nap legfontosabb hírei

Orbán Viktor: az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése jön - a nap hírei

InfoRádió

A miniszterelnök szerint az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz a 2017-es. Közösen lépnek fel a digitális vállalkozások adóelkerülése ellen a visegrádi négyek - közölte a nemzetgazdasági miniszter.

A miniszterelnök szerint az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz a 2017-es, amelyben több pénz jut az egészségügyre és az oktatásra. Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában szólt arról is, hogy a digitális világra való felkészülés jegyében 100 százalékos széles sávú internet-elérés megvalósítását tervezi a kormány.

Közösen lépnek fel a digitális vállalkozások adóelkerülése ellen a visegrádi négyek - közölte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek amszterdami tanácskozása után azt mondta: a kormány kezdeményezi egy nemzetközi rendszer kialakítását az internetes vállalkozásokra kivetett adók beszedése érdekében.

Külön jogrendi tényállás lehet az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter az alaptörvény-módosítási egyeztetések után. Az eredetileg 5 párti egyeztetésen az MSZP nem vett részt. A Fidesz-frakció a jövő héten nyújtja be az alaptörvény-módosítási javaslatot a parlamentnek.

A halhús áfájának csökkentését is indokoltnak tartaná a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy más termékekhez hasonlóan a halhús áfáját is célszerű lenne 5 százalékra mérsékelni, hogy a hal ne legyen aránytalanul drága a sertés-és a baromfihúshoz képest.

Nem problémának, hanem kihívásnak tartja a társadalom elöregedését a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin hangsúlyozta: a kormány nem tudja teljes mértékben átvállalni a feladatokat a családoktól, de tud segíteni az ellátásban.

Végső búcsút vettek Kertész Imrétől a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A Nobel-díjas író temetésén a család, a pályatársak és több száz tisztelő mellett jelen voltak a magyar és a nemzetközi politikai élet képviselői is. A Nobel-díjas író életének 87. évében, hosszan tartó súlyos betegség után március 31-én hunyt el.

Ezer taxis tart forgalomlassító felvonulást kedden Budapesten az Uber ellen - a Népszabadság szerint erről állapodtak meg taxis érdekvédelmi szervezetek csütörtökön. A terv szerint reggel 8 órakor a Hősök terén gyülekeznének a sofőrök, majd a Széchenyi térre hajtanának a Belügyminisztérium épülete elé. Az akció délután 2-3 óra között érne véget.

Politikai megállapodás született arról, hogy 2017-ben a visegrádi országok 3 hónapos váltásokban egy-egy század katonát állomásoztatnak a Baltikumban a NATO erősítésére - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter Lettországban a visegrádi, a balti és a skandináv országok külügyminisztereinek tanácskozásán beszélt erről.

Három javaslatot tett a magyar államfő a párizsi klímaegyezmény céljainak mielőbbi eléréséért, miután az ENSZ New York-i székházában aláírta a dokumentumot. Áder János hangsúlyozta, hogy mielőbb cselekedni kell. A történelmi egyezményt a korábban jelzettnél több, összesen 171 ország írja alá, köztük több mint 60-at állam- vagy kormányfője képvisel az aláírási ünnepségen.

Rajongók ezrei emlékeztek Minneapolis belvárosában Prince-re. A tömeg annál a klubnál gyűlt össze, ahol a sztár Purple Rain című filmjét forgatták. Prince csütörtök reggel hunyt el. Az 57 éves énekesre egy liftben találtak rá öntudatlan állapotban a Minneapolis külvárosában lévő stúdiójában.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018