eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Hétfőn határellenőrzés kezdődik a burgenlandi-magyar határszakaszon

Hétfőn reggel nyolc órától elkezdik a burgenlandi-magyar határszakasz ellenőrzését, az intézkedés négy járást érint - közölte az osztrák tartomány rendőrsége pénteken.

A Nezsideri (Bezirk Neusiedl am See), a Kismartoni (Bezirk Eisenstadt-Umgebung), a Nagymartoni (Bezirk Mattersburg) és a Felsőpulyai járás (Bezirk Oberpullendorf) átkelőinél várható ellenőrzés. A burgenlandi rendőrség közlése szerint helyzettől függően további határszakaszokon vezethetnek be hasonló intézkedést.

A burgenlandi rendőrség úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy az embercsempészek elleni súlyponti akció sikeressége miatt nem kívánják megnevezni pontosan, melyik határátkelőknél terveznek hétfőtől a szúrópróbákat.

A rendőrségi közleményben megnevezett térség a magyar oldalon egyebek között a hegyeshalmi, pomogyi, fertőrákosi, jánossomorjai, ágfalvai, zsirai, kópházai, kőszegi és soproni átkelőkkel határos.

Az intézkedést az embercsempészet és az illegális bevándorlás elleni küzdelemmel indokolták. A hatóságok ügyelnek arra, hogy az átkelőforgalmat ne akadályozza a bevezetendő ellenőrzés - közölte a rendőrségre hivatkozva az osztrák közszolgálati média (ORF) internetes oldalán.

A rendőrség közleménye szerint a vizsgálatokat az osztrák határellenőrzési törvény (GrekoG) idevonatkozó passzusa szerint végzik majd, így amennyiben valaki nem felel meg a beutazásról szóló előírásoknak, törvényes eszközökkel megakadályozhatják a továbbutazását.

A határátkelők biztosításához és a zöldhatár érintett szakaszainak felügyeletéhez a rendőrség számára a katonaság nyújt segítséget - olvasható a közleményben. A katonaság munkáját is a belügyminisztérium irányítja.

Az utóbbi napokban Hans Niessl burgenlandi kormányfő arról beszélt, hogy az embercsempészet visszaszorítása érdekében a határellenőrzés fontosabb, mint a kerítésépítés. Tájékoztatása szerint ezekben a hetekben több embercsempészt fognak el Burgenlandban, mint tavaly ilyenkor.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×