eur:
391.03
usd:
366.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Követi a Facebookon seftelőket a NAV - lapszemle

A közbeszerzési törvény két pontjának módosítását kezdeményezi az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége – tudta meg a Magyar Idők. A Népszabadság szerint Orbán Viktor miniszterelnököt aggasztják a kormány konfliktusai.

A közbeszerzési törvény két pontjának módosítását kezdeményezi az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége – tudta meg a Magyar Idők. A szakszövetség szerint bizonytalanná és nehézkessé teszi a késedelmes fizetések, a garanciális visszatartások és egyéb elszámolások kezelését az, hogy az alvállalkozói számla ellenértékét közvetlenül az ajánlatkérő fizeti. A javaslat módosításának részleteiről a lapban olvashatnak.

A Magyar Nemzet számításai szerint havi bruttó 54 ezer forint fizetésemelést jelent az életpályamodell júliusi bevezetése a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, de forrásuk szerint valószínűleg ez sem lesz elég ahhoz, hogy megállítsa az elvándorlást. A szakszervezet elnöke elégedett a jövedelmek rendezésével.

A Népszabadság szerint Orbán Viktor miniszterelnököt aggasztják a kormány konfliktusai, miközben azt szeretné, ha szeptembertől kampányüzemmódba váltanának. Leginkább az oktatási feszültségeket kellene rendezni, azonban a lap szerint az államtitkár mozgástere elég szűkös.

Követi a Facebook seftelőit a NAV. A Népszabadság szerint az adóhatóság a közösségi oldalak adok-veszek csoportjait és a garázsvásárokat is igyekszik ellenőrizni. Állítják: a rémhírekkel ellentétben nem a használt gyermekruhát áruló kismamákat, hanem a rendszeresen feketézőket vették célkeresztbe.

A Magyar Idők pedig úgy tudja, hogy cégtemetőkre vadászik az adóhivatal. A NAV pénzügyi nyomozói több mint nyolcvan olyan cégláncolat ügyében vizsgálódnak, amelyeknek egyes társaságait cégtemetőkben próbálták meg eltüntetni a korábbi tulajdonosok. A cél, hogy rábukkanjanak az illegális szolgáltatást kínálókra.

Nem lesz népszavazás Fűzfőn – írja a Magyar Nemzet. A másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék elutasította két balatonfűzfői önkormányzati képviselő helyi népszavazásra javasolt kérdéseit, amelyeket a település ipari parkjában létesítendő lőszergyárral kapcsolatban nyújtottak be. A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye, így akadálytalanul épülhet tovább a Balaton partjához közeli lőszergyár.

Márciusban idén először növekedett a befektetési alapokban kezelt vagyon – írja a Portfólió. A 85 milliárd forintos havi emelkedéssel 5660 milliárdra duzzadt az iparági vagyon. A legnagyobb keresletet márciusban a származtatott és az ingatlanalapok iránt mutatták a magyarok, míg a pénzpiaci, de még a vegyes alapokból is inkább áramlott ki a pénz.

A magyar eszközökkel kapcsolatban már jó ideje optimista Bank of America elemzői szerint ideje kiszállni, a kockázatok nőttek, a jó híreket meg már beárazta a piac. A napi.hu szerint az elemzők nem váltak pesszimistákká, nem eladásra biztatnak, inkább a korábban nyitott vételeken elért profitok realizálását tartanák ésszerűnek.

Fürdő, múzeum vagy színház - számos helyen várják kedvezmények a nyugdíjasokat. A Pénzcentrum az időseknek járó engedményekből öt különleges lehetőséget gyűjtött össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×