eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Elkészült Óbuda kerékpárosbarát koncepcióterve

Budapesten a kerékpárral közlekedők aránya eléri vagy meghaladja a 10 százalékot. Ennek érdekében készíttette el az önkormányzat a Magyar Kerékpárosklubbal közösen azt a koncepciót, amelynek megvalósulásával a kerület kerékpáros úthálózata biztonságossá, kellemessé, egyszerűvé válna – olvasható az önkormányzat közleményében.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának vezetése és a főváros fenntartható városi mobilitási terve – a Balázs Mór terv – a mindennapi kerékpárhasználat feltételeinek javítását tűzte ki célul. Ennek érdekében készíttette el az önkormányzat a Magyar Kerékpárosklubbal közösen azt a koncepciót is, amelynek megvalósulásával a kerület kerékpáros úthálózata biztonságossá, kellemessé, egyszerűvé válna – fogalmazott az önkormányzat.

Kifejtették: „a koncepció tartalmazza annak a kérdőívnek a feldolgozott adatait is, melyet február végén tettünk közzé a honlapjukon. A Magyar Kerékpárosklub tagjainak segítségével a kérdőív alapján – többek között – feldolgozásra kerültek a baleseti adatok elemzései, a szomszédos kerületekkel és településekkel összekötő biciklisforgalmi kérdések, ahogy például a biciklis parkolás problémái is.”

A tervezett fejlesztés hozzájárulna a nagy gépjárműforgalmú főútvonalak által szétszabdalt területek átjárhatóságához, jobb elérhetőségéhez. A fontosabb csomópontok és útvonalak újragondolása, a kerékpártárolás fejlesztése, a közösségi közlekedés megállóiban B+R („Kerékpározz és utazz") lehetőségek kialakítása mind-mind növelnék a környezetbarát közlekedési forma népszerűségét. A kerület csatlakozna a budapesti kerékpáros közösségi rendszer, a MOL Bubi szolgáltatásához, hogy az alkalmi kerékpározók előtt is új távlatokat nyisson – fogalmazott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.

Az önkormányzat bízik abban, hogy a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklus keretein belül a VEKOP program pályázatait kihasználva sikerül forrásokat szereznie a kitűzött célokhoz – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×