INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

kerékpár

önkormányzat

terv

békásmegyer

óbuda

Elkészült Óbuda kerékpárosbarát koncepcióterve

InfoRádió

Budapesten a kerékpárral közlekedők aránya eléri vagy meghaladja a 10 százalékot. Ennek érdekében készíttette el az önkormányzat a Magyar Kerékpárosklubbal közösen azt a koncepciót, amelynek megvalósulásával a kerület kerékpáros úthálózata biztonságossá, kellemessé, egyszerűvé válna – olvasható az önkormányzat közleményében.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának vezetése és a főváros fenntartható városi mobilitási terve – a Balázs Mór terv – a mindennapi kerékpárhasználat feltételeinek javítását tűzte ki célul. Ennek érdekében készíttette el az önkormányzat a Magyar Kerékpárosklubbal közösen azt a koncepciót is, amelynek megvalósulásával a kerület kerékpáros úthálózata biztonságossá, kellemessé, egyszerűvé válna – fogalmazott az önkormányzat.

Kifejtették: „a koncepció tartalmazza annak a kérdőívnek a feldolgozott adatait is, melyet február végén tettünk közzé a honlapjukon. A Magyar Kerékpárosklub tagjainak segítségével a kérdőív alapján – többek között – feldolgozásra kerültek a baleseti adatok elemzései, a szomszédos kerületekkel és településekkel összekötő biciklisforgalmi kérdések, ahogy például a biciklis parkolás problémái is.”

A tervezett fejlesztés hozzájárulna a nagy gépjárműforgalmú főútvonalak által szétszabdalt területek átjárhatóságához, jobb elérhetőségéhez. A fontosabb csomópontok és útvonalak újragondolása, a kerékpártárolás fejlesztése, a közösségi közlekedés megállóiban B+R („Kerékpározz és utazz") lehetőségek kialakítása mind-mind növelnék a környezetbarát közlekedési forma népszerűségét. A kerület csatlakozna a budapesti kerékpáros közösségi rendszer, a MOL Bubi szolgáltatásához, hogy az alkalmi kerékpározók előtt is új távlatokat nyisson – fogalmazott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.

Az önkormányzat bízik abban, hogy a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklus keretein belül a VEKOP program pályázatait kihasználva sikerül forrásokat szereznie a kitűzött célokhoz – zárul a közlemény.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018