eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Spanyol mintára nevelnek elfogadásra a Ferencvárosban

"Mindenkinek helye van az iskolában" - ezt vallja a 9. kerületi Molnár Ferenc Általános Iskola igazgatója. Az intézményben olyan modellprogram működik, amelyet az Egyesült Államokban a spanyol bevándorlók gyermekeinek integrálására alkalmaznak.

„Hét évvel ezelőtt vezettük be a heterogén összetételű osztályok együttnevelés programját. A környékünkön nagyon heterogén a lakosság összetétele, ehhez alkalmazkodnunk kellett. Megkerestük azt a módszert, amivel hatékonyan meg tudjuk ezt valósítani” - mondta az InfoRádióban a 9. kerületi Molnár Ferenc Általános Iskola igazgatója.

Török Alfréd hozzátette: „a multikulturális jelleg is jellemző is a környékünkre, ami azt jelenti, hogy nagyon különböző képességű szülők gyerekei is lehetnek az iskolánkban, őket is be kell tudnunk sorolni egy osztályba. Tizenöt nemzet képviselői vannak jelen az intézményünkben, akik magukkal hozzák a hagyományaikat, sokszor úgy, hogy magyarul sem tudnak. Vannak törökök, görögök, kínaiak, vietnamiak, arabok, finnek, lengyelek, szírek és természetesen magyarok, sokszor egy osztályon belül. Próbáljuk őket arra nevelni, hogy elfogadják egymást. Ezt segíti ez a módszer is, amelynek az a lényege, hogy egy tanévben mindenki mindenkivel lesz egy csoportban, a közös feladatok révén megismerik egymást, a képességeik összeadódnak. Nem frontális osztálymunka folyik, ami a gyerekeket ösztönzi, hogy részt vegyenek a csoportok munkájában.”

„Sajnos mi is tapasztaljuk, hogy a magasabb státuszú szülők gyakran nem veszik szívesen az alacsonyabb státuszú gyerekekkel történő integrációt, de ma a társadalom és a kerületünk összetétele heterogén, ha kiskorban nem tudjuk ránevelni a gyerekeket az elfogadásra, akkor a jövőt nézve nagy bajban vagyunk” - hangsúlyozta az iskolaigazgató.

„Hét évvel ezelőtt 230 fő volt az iskola létszáma, most 530-an vagyunk, és többszörös a túljelentkezés. Vállaljuk azt a szemlélelet, hogy mindenkinek helye van az iskolánkban, ezáltal lehetősége, hogy esélye legyen az életre. Ezzel mindenki nyer” - hangsúlyozta Török Alfréd.

"Mindenkinek helye van az iskolában" - ezt vallja a 9. kerületi Molnár Ferenc Általános Iskola iskolaigazgatója. Az intézményben olyan modell-program működik, amelyet az Egyesület Államokban a spanyol bevándorlók gyermekeinek integrálására alkalmaznak. Török Alfrédot Sipos Ildikó kérdezte. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×