eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mindenképp sztrájkolnak szerdán a pedagógusok

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint elfogadhatatlanok a kormány javaslatai, ezért mindenképpen megtartják a szerdára tervezett sztrájkot - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

Galló Istvánné, az érdekképviselet elnöke a hétfői egyeztetés után az M1-nek azt mondta: a sztrájkbizottság négypontos követelései közül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakításával kapcsolatban történt előrelépés, de egyelőre a kötelező óraszámok rögzítéséről és a bérpótlékokról nem sikerült megegyezni.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az M1-nek úgy nyilatkozott, hogy az egyeztetések a szerdai sztrájk után folytatódnak. A kormány továbbra is azon dolgozik, hogy stabil háttere legyen az oktatás működésének és finanszírozásának. Ennek érdekében 2017-ben 100 milliárd növelik az állami fenntartó költségvetését, de más ágazatoknál, például az egészségügyi dolgozóknak is biztosítani szeretnék a béremelést - idézték az államtitkárt a híradóban.

Az április 20-ai egész napos országos sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg, amelynek három tagja a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet. A kezdeményezéshez azóta több más szervezet is csatlakozott. Galló István, a PSZ elnöke múlt csütörtökön bejelentette: a pedagógusok sztrájkbizottsága azt kezdeményezi, hogy az egész napos országos pedagógussztrájk mellett április 20-án délben öt percre országszerte "álljon le az élet". Az érdekvédő elmondta, azt kérik, hogy ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. Ezzel azt szeretnék üzenni a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, semmi nem működik az országban - magyarázta Galló Istvánné.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×