eur:
392.12
usd:
366.41
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Gyurcsány: minden rossz félmondat ölheti a bizalmat

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az MSZP nyári tisztújító kongresszusa után kezdené meg az esetleges baloldali együttműködésről szóló tárgyalásokat a szocialistákkal. Hozzátette: az érintetteknek nem nyilvános tárgyalásokon kellene megvitatniuk a 2018-as indulás összehangolását. A teljes beszélgetést este hattól, az InfoRádió Aréna című műsorában hallgathatják meg.

„Ha 2017 őszére készen vagyunk, az bőven elég. Medgyessy Péter kampánya, amelyben én dolgoztam 2002-ben, az lényegében a választások előtti ősszel indult be. Júniusban jelentette be egy nagy rendezvényen, hogy indul, kitört a nyár, mindenki elment nyaralni, szeptemberben kezdtünk el dolgozni. Nem kell ebben kapkodni. A helyi jelölteket úgyis azok köréből választjuk ki, akiket ott valamennyire ismernek, miniszterelnök-jelölt pedig nyilvánvalóan nem egy teljesen ismeretlen ember lesz. Fél év sok is a kampányra. Ebben nem vagyok türelmetlen, inkább a bizalmi légkör a legfontosabb” - jelentette ki a DK elnöke.

A bizalmi légkör elég ahhoz, hogy az MSZP és a DK akkori elnökén kívül lehet egy harmadik miniszterelnök-jelölt is lehessen – mondta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette, nem szeretne belemenni egy korai castingolásba.

„2014 tanulsága azt mutatta, ez csak ront, ezt mindenki meg is tanulta. Ősszel, ha nyugodtabb viszonyok lesznek a szocialista pártban. Az új vezetéssel intenzív konzultációk kezdődnek majd, hogy kialakítsuk azt a formát, amivel 2018-nak neki kell menni. Ha rajtam múlna, a háttérben hosszú, normális tárgyalásokat folytatnánk, aztán ha minden készen van, elmondanánk, ide jutottunk, ilyen formában, ilyen mondanivalóval, ezt ajánljuk Magyarországnak, ez a dolgunk” - emelte ki a volt miniszterelnök.

„Egy ilyen tárgyaláson oldalanként legfeljebb három-négy ember vesz részt. Én tudok olyanokat vinni, aki egy szót nem mond, nemhogy kívülre, még a DK elnökségének sem, ha olyan erős a felhatalmazása, mert tudjuk, hogy minden rossz félmondat ölheti a bizalmat. Az pedig nem fontos. Felnőttként, felelősen kell viselkedni” - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

A teljes beszélgetést hétfő este 18 órától, az InfoRádió Aréna című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×