eur:
379.07
usd:
348.71
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála

Pedagógusok sztrájkbizottsága: folytatódik az április 20-ai sztrájk előkészítése

Folytatják az április 20-ára meghirdetett egész napos sztrájk előkészítését, mivel annak - szemben az Emmi államtitkárának szavaival - nincs akadálya - írta a pedagógusok sztrájkbizottsága szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta, hogy egy 2013-as megállapodásban a sztrájkbizottság lemondott a munkabeszüntetés jogáról bizonyos változtatásokért cserébe.

A kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága között 2013-ban létrejött megállapodásban valóban szerepel, hogy a sztrájkbizottság lemond a sztrájk megszervezéséről, de az kizárólag az akkori megállapodásban foglaltakra vonatkozik - írták.

A jelenlegi sztrájkköveteléseket azonban a 2013-ban kötött megállapodás nem tartalmazza, vagyis az április 20-ára meghirdetett sztrájk szervezésének nincs akadálya, a sztrájk jogszerű - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Bármilyen kormány alakul Hollandiában, nagy fordulat jöhet a bevándorláspolitikában

Bármilyen kormány alakul Hollandiában, nagy fordulat jöhet a bevándorláspolitikában

Bár Geert Wilders és a bevándorlásellenes Szabadságpárt (PVV) nyerte az előre hozott holland parlamenti választásokat, a súlyos ellentétek miatt nehéz lesz kormányt alakítania – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Sayfo Omar szerint akkora a társadalmi nyomás, hogy bármilyen koalíció is jön létre, valószínűleg rákényszerül arra, hogy szigorításokat vezessen be a bevándorláspolitikát illetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 4. 07:38
×
×
×
×