eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Pedagógusok és hajózás napirend előtt az Országgyűlésben

A balatoni hajózási szezon és a pedagógusok demonstrációja is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Móring József Attila, a KDNP képviselője arra hívta fel képviselőtársai figyelmét, hogy a siófoki komp elindításával nemrég ismét kezdetét vette a balatoni hajózási szezon. Úgy vélte, hogy a következő években a tó környezetének fejlesztésére fordítható nagyjából 300 milliárd forint - zömében uniós forrás - rendkívüli lehetőséget jelent a régió számára.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára arra mutatott rá, hogy az állami beruházásokkal az őszi és a tavaszi időszakban is vonzóvá kívánják tenni a Balatont a turisták számára.

A szocialista Kunhalmi Ágnes a pedagógusok reggeli demonstrációja nyomán a kormány központosított közoktatási politikáját támadta. Mint mondta: 5 éve mondják a szakszervezetek és a civil szervezetek, hogy a kabinet tudásválságba sodorja Magyarországot.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára több ellentmondást is talált a képviselő felszólalásában, majd a szocialisták egykori közoktatási intézkedéseit kritizálta. A pedagógusok mai demonstrációjára a politikus nem reagált.

Schmuck Erzsébet az LMP képviselője a Városliget beépítése ellen foglalt állást. Mint mondta: a monstrumok beépítése a ligetbe annyira abszurd, hogy józan magyarázat nincs is rá.

Rétvári Bence válaszában emlékeztette az ellenzéki képviselőt, hogy volt párttársa, Karácsony Gergely zuglói polgármesterként több mint 70 jegenyefát vágatott ki egy uszodabővítés miatt, ezért furcsállotta a tiltakozást, majd aláhúzta, hogy a zöld felületek aránya 5 százalékkal nő a liget projekt keretében a Városligetben.

Rig Lajos a Jobbik részéről nem tartotta elegendőnek a kormány egészségügyi ráfordításait és hibásnak tartotta a krónikus ágyak kiszervezésének tervét.

Rétvári Bence rámutatott, hogy az elmúlt öt évben több fejlesztést is végrehajtott az egészségügyi kormányzat a képviselő körzetében, a tapolcai kórházban, majd kitért arra is, hogy a kórházakban is az egyetemi kancellári rendszerhez hasonló kettős irányítás bevezetését tervezik az adósságállomány csökkentésére.

A fideszes Németh Szilárd egy korábbi a rezsicsökkentés hatásait számba vevő cikkre reagálva leszögezte, hogy Magyarországon továbbra is stabil és egészséges az ivóvízellátás, de olcsóbb.

Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára kiemelte, hogy a korábbi 400 helyett mára 40 víziközmű-társaság nyújt egységes szolgáltatást az országban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×