eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szijjártó: a dublini rendszer "halott"

A dublini rendszer "halott", mivel - kevés kivételtől eltekintve - senki sem tartja be a belépésre vonatkozó rendelkezéseit, emiatt a visszaküldésre vonatkozó szabályokat sem indokolt alkalmazni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek.

A miniszter arra döntésre reagált így, amely szerint Németország ismét alkalmazza a dublini visszaküldési szabályt a szírek esetében, tehát visszaküldené őket abba a tagállamba, amelyben beléptek az EU területére. Kedden a német belügyminisztérium közölte: Berlin a menedékkérők visszaküldésére vonatkozó előírást valamennyi származási országgal, így Szíriával kapcsolatban is követi, a dublini rendszerben részt vevő uniós tagországok közül pedig Görögországon kívül mindegyikkel kapcsolatban érvényesíti.

Szijjártó Péter kiemelte, ha valaki elindul Szíriából Európa irányába, akkor fizikailag kizárt, hogy először Magyarország területén lépne be az Európai Unióba. Ezért Magyarországra egyetlen szírt sem indokolt visszaküldeni - tette hozzá.

A miniszter beszélt arról is, hogy az unióra nehezedő nyomás akkor nőtt meg nagymértékben, amikor német politikusok olyan felelőtlen nyilatkozatokat tettek, amelyeket egyes bevándorlók meghívásként értelmeztek.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×