INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Szabó Tünde: mielőbb induljon újra az oktatás a TE-n

InfoRádió / MTI
A cél, hogy mielőbb induljon újra az oktatás a Testnevelési Egyetemen - jelentette ki rendkívüli sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Szabó Tünde a csütörtök hajnalban leégett atlétikai csarnok előtt elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) minden segítséget megad az intézménynek. Hozzátette: képzések nem maradhatnak el, a tanulók, sportolók, oktatók nem érezhetik meg, milyen kárt szenvedett a Testnevelési Egyetem.

Az Emmi szakszövetségek segítségét is kéri, hogy a jövő héttől, más helyszíneken zavaratlanul folytatódhasson az oktatás. Az államtitkár jelezte: mielőbb el kell végezni a rekonstrukciós munkálatokat is.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár elmondta: a Testnevelési Egyetem új infrastruktúrájának ügye eleve téma lenne a kormány jövő keddi ülésén. Hangsúlyozta: rövid távon más intézmények segítenek a Testnevelési Egyetemnek, például a Műszaki Egyetem. Többek között nem használt épületrészeket nyitnak meg, hogy ott fogadhassák a tanulókat, oktatókat.

Mocsai Lajos rektor jelezte, akkor tudják pénteken folytatni az oktatást az épen maradt épületekben, ha még csütörtökön visszakapcsolják a villanyt, a gázt és a vizet. A helyszínen a tűzoltók két egysége maradt a biztonsági szolgálat mellett.

Hozzátette: a tűzoltók vizsgálják a tűz kialakulásának okát, a következő napokban erre választ fognak kapni, de az "önkezűség" fel sem merült.

A csütörtöki tűzvészben használhatatlanná vált a többszáz fő befogadására alkalmas aula is.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere a délelőtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a közeli MOM Sportközpontban jövő szeptemberig, heti négy napon át, heti összesen 25 órában biztosít az önkormányzat helyet a TF-nek. A szintén közeli ELTE Tanítóképző Karon pedig a nagyelőadói termet tudják átadni használatra.

A címlapról ajánljuk