INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Rektori szünetet rendeltek el mára a Testnevelési Egyetemen

Infostart / InfoRádió
Csütörtökön rektori szünet van a Testnevelési Egyetemen az atlétikai csarnok leégése miatt, pénteken folytatódik az oktatás - mondta Mocsai Lajos, az intézmény rektora az M1 aktuális csatornán közvetített rendkívüli sajtótájékoztatón csütörtökön.

Hozzátette, a legfontosabb feladat az órarend átalakítása és az órák szétosztása egyéb intézményekbe. Már több kerületi intézmény felajánlotta, hogy ott megtarthatják az órákat - hangsúlyozta.

Mocsai Lajos közölte az MTI tudósítójával: a tűzvészben több elhunyt és élő sportoló emléktárgya is megsemmisült. Így a többmillió forintos kár mellett jelentős eszmei kár is érte az intézményt, a magyar sportot.

Csütörtökön nemzetközi szimpóziumnak is otthont adott volna a Testnevelési Egyetem, ám ezt le kellett mondani.

A rektor kitért rá, hogy a leégett csarnok többfunkciós volt, így a legfontosabb, hogy a részfeladatokat mielőbb kiszervezzék a segítséget nyújtó intézményekbe, hogy mielőbb folytatódhasson az oktatás.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az MTI-nek elmondta: a legfontosabb, hogy emberi életben nem esett kár, és a környéken élőknek sincs okuk az aggodalomra.

Kiemelte azt is, hogy a nagy múltú intézmény minden segítséget megkap az önkormányzattól. Az első lépések egyikeként a közeli MOM Sportközpontban jövő szeptemberig, heti négy napon át, heti összesen 25 órában tudnak átvállalni az egyetemtől oktatási feladatokat. A szintén közeli ELTE Tanítóképző Karon pedig a nagyelőadói termet tudják átadni használatra.

Hanganyag: Kálló Izabella


A címlapról ajánljuk