INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Az egész kerület segít a Testnevelési Egyetemnek

Infostart / InfoRádió
A Testnevelési Egyetemen történt tűz miatt nem kell aggódniuk a környéken lakóknak - hangsúlyozta az InfoRádiónak a XII. kerület polgármestere. Az egész kerület igyekszik segíteni a Testnevelési Egyetemnek - tette hozzá Pokorni Zoltán. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az InfoRádiónak közben azt mondta: tart még a tűzvizsgálat, ezért nem lehet tudni, mi okozta a tüzet.

"Hadd nyugtassam meg a környéken lakókat: nem fenyegeti a lakásukat semmilyen veszély. A tüzet szerencsére a tűzoltók megfékezték, a közműveket - a gázt, a vezetékeket - lezárták. Tehát nem fenyegeti semmilyen veszély a környéken lévő lakóházakat" - hangsúlyozta a polgármester.

"Megnéztük, hogy hogyan lehet az életet újraszervezni a tűz után, hiszen egy nagyon nagy tanterem, illetve atlétikai centrum esett ki a Testnevelési Egyetem oktatási életéből. Nemcsak mi, hanem az egész kerület igyekszik segíteni, például az ELTE Tanítóképző Kara felajánlotta a legnagyobb előadótermének részbeni használatát. Mi pedig a MOM Sportközpontunk nagy csarnokát tudjuk hetente 25 órára a Testnevelési Egyetem rendelkezésére bocsátani: hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön a hajnali, reggeli, délelőtti órákban. A többi időpontban a környékbeli általános iskolák járnak oda mindennapos testnevelésóra keretében. A 25 órát viszont jövő év szeptemberéig garantálni tudjuk" - fogalmazott Pokorni Zoltán.

"Még reggel felvettük a kapcsolatot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetőjével. Azt ígérte, megnézik, hogy a környéken lévő iskolákban tudnak-e tantermet biztosítani. Hiszen az atlétikai csarnok egyben az egyetem legnagyobb oktató terme is, amit szintén átmenetileg a környékbeli iskolákban próbálunk pótolni" - tette hozzá.

"A tűzben hatalmas acél-tetőszerkezet hajlott meg, combvastagságú acélgerendák olvadtak össze, és zuhantak be a csarnok közepére. Most is izzik, füstölög az egész. Nyilván utána eljön a kárfelmérés ideje, azután valószínűleg le kell bontani a romokat. Az újjáépítéshez nyilván kell a kormány és a biztosító pénzügyi fedezete. Építésszabályozásban, igazgatásban igyekszünk minden támogatást megadni, amit csak lehet" - mondta a polgármester.

"A következő két szemeszterre tudjuk segíteni a Testnevelési Egyetemet, reméljük, hogy ez az idő elég lesz arra, hogy pótolni tudják az oktatótermet. Azért nem tudjuk hosszabb időre rendelkezésre bocsátani a csarnokot, mert a mindennapos testnevelés nagyon nagy feladatot ró az önkormányzatokra" - magyarázta Pokorni Zoltán.

Hanganyag: Kálló Izabella

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk