eur:
393.14
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Új, központi egységgel bővült a tatabányai kórház

Szerda délután adják át a tatabányai Szent Borbála Kórház új központi technológiai tömbjét, felújított központi műtőjét, központi intenzív és diagnosztikai osztályát. A részletekről Lőke János főigazgató beszélt az InfoRádióban.

"Most fejeztünk be egy 170 ágyas új szárny építését, ebbe költöztek be azok az osztályok - a kardiológiai, neurológiai, gasztroenterológiai -, amelyek külső épületekben, kicsi pavilonokban helyezkedtek eddig el. Ezeken kívül helyet kapott itt több olyan osztály is, amelyek abban az épületben voltak már eddig is, amire rá, keresztbe épült most az új szárny, ilyen osztályok például a traumatológia, a sebészet, a szemészet. Több szakrendelő is bekerül az új szárnyunkba, illetve a röntgendiagnosztika és a központi műtő is itt foglal helyet" - mondta a tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatója.

"Az építkezés különös nehézsége az volt, hogy az úgynevezett manuális tömbünkre, egy nagy pavilonra, keresztbe épült rá, úgy, hogy közben végig folytatnunk kellett a betegellátást. Közben megépítettük a sürgősségi osztályt is, amelyik szintén ezen a területen helyezkedik el. A kereszt alak iszonyatos nehézséget jelentett, volt, hogy le kellett állnunk beavatkozásokkal, mert annyira rezgett az épület, rettenetes por és zaj volt. Az ötödik emelet bontásához például daruval emelték a bobcat-eket, ezek végig törték a födémeket, a központi mag kialakítása úgy nézett ki, mintha bombatalálat érte volna" - fogalmazott Lőke János.

A főigazgató szerint "sokkal jobb lesz, hogy ezen az új szárnyon kizárólag háromágyas szobák vannak, komfortosítva, tehát fürdőszobával ellátottak. Javul az ellátás; a betegutak és az ellátók útjai is lerövidültek."

"Közel hatmilliárd forintba került az új szárny megújítása" - tette hozzá Lőke János.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×