INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Megújult a Budakeszi Vadaspark főépülete

Infostart / InfoRádió
Felújították és kibővítették a Budakeszi Vadaspark fogadóépületét - mondta el InfoRádiónak Szabó Péter, az intézmény igazgatója.

A mintegy 30 év után 22 millió forintból megújult fogadóépület új pénztárhelyiségekkel, baba-mama kuckóval, kibővített babakocsi-tárolóval, valamint új akadálymentesített mellékhelyiségekkel várja a látogatókat - mondta el Szabó Péter, az intézmény igazgatója, kiemelve, hogy a környezetbe illeszkedő és a régi főbejárat látványát megőrző könnyűszerkezetes épületet emeltek.

Hozzátette: a természeti ismeretek élményalapú bővítését középpontba helyező Budakeszi Vadaspark idei látogatottsága rekordot dönthet, több mint 150 ezer vendégre számítanak 2015 végéig.

Az avató ünnepségen Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes-államtitkár hangsúlyozta, hogy fontos kormányzati cél a környezeti nevelés és turizmus infrastruktúrájának fejlesztése, a Budakeszi Vadaspark pedig "zászlóshajója" ezeknek a törekvéseknek.

Az erdő mint egységes természeti élőhely bemutatása a környezeti nevelés legfontosabb feladata - hangsúlyozta Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója. Mint fogalmazott, a Budakeszi Vadaspark egyszerre ismertet meg testközelből a természettel és a fenntartható erdőgazdálkodással.

A vezérigazgató kitért a közelmúltban elkészült fejlesztésekre is, példaként említve a visegrádi Spartacus-ösvény és a felújított gödöllői Pap Miska forrás átadását.

Csenger-Zalán Zsolt, a térség parlamenti képviselője arról beszélt az eseményen, hogy a Budakeszi Vadaspark egész évben fogad gyermekcsoportokat, ez pedig kiemelten fontos, hiszen nem lehet elég korán elkezdeni a környezeti nevelést.

Országszerte 7 milliárd forintot költ a kormányzat a természetjárás lehetőségeinek bővítésére, többek között turistaútvonalak, kilátók és turistaházak felújításának formájában - mondta el Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.

A fogadóépület felújítását a Budakeszi Vadaspark és a Pilisi Parkerdő Zrt. saját forrásból finanszírozta.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


A címlapról ajánljuk