eur:
394.41
usd:
369.37
bux:
65607.88
2024. április 23. kedd Béla

Átadták a korszerűsített hajléktalanszállót Szekszárdon

Átadták a korszerűsített és bővített Hajléktalan Gondozási Központot kedden Szekszárdon, az intézmény a fejlesztésnek köszönhetően megfelel a törvényi előírásoknak.

A Széchenyi Terv 98 millió forintos támogatásával átépített, Mátyás király utcai szállót Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester és Szűts László, az intézmény szakmai vezetője avatta fel.

Ács Rezső elmondta: a gondozási központ az átépítés után teljesíti azt a feltételt, amely szerint egy ellátottra legalább 4 négyzetméternyi térnek kell jutnia. "Célul tűztük ki azt, hogy több figyelmet szentelünk a szociális területre, ennek része a hajléktalanok ellátása is" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×