eur:
394.9
usd:
370.81
bux:
65148.44
2024. április 19. péntek Emma

Felújítják a gödöllői városházát, költözik a hivatal

Életveszélyessé vált Gödöllőn az önkormányzatnak és a járási hivatalnak is helyet adó főtéri épület, ezért október végétől a rekonstrukció befejezéséig öt helyen fogadják majd az ügyfeleket - tájékoztatta a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója kedden az MTI-t.

Péterfi Csaba elmondta, hogy az épület megerősítésre szorul: a tetőszerkezetet és az azbesztalapú burkolólemez felhasználásával készült tetőteret visszabontják és újat húznak fel. A felújítás részeként kicserélik az energetikai rendszert, újjáépítik a külső falazatot, és a nyílászárók is újak lesznek. A kivitelező kiválasztása még folyamatban van, a munkálatok becsült költsége 600 millió forint.

A rekonstrukció megkezdése előtt - október végéig - kiürítik az ingatlant, a költözés ezekben a napokban kezdődött - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A polgármesteri hivatal, illetve az eddig vele egy épületben működő járási hivatal egy időre "kettéválik", az előbbi a város négy pontján, míg az utóbbi a Kotlán Sándor utca 3. alatt nyíló irodákban fogadja az ügyfeleket. A korábbi telefonszámok és e-mail címek, valamint az ügyfélfogadási idők nem változnak.

A költözködés a Gödöllőn, illetve a járásközponthoz tartozó településeken összesen mintegy 100 ezer embert érinthet, akiknek átmenetileg a megszokottól eltérő helyen kell majd intézniük ügyeiket.

Az építkezés várhatóan 2017 őszére fejeződik be, az irodák címéről és az egyéb fontos tudnivalókról a www.godollo.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők - mondta Péterfi Csaba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×