eur:
393.83
usd:
367.5
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Év eleje óta több mint 312 ezer bevándorló lépte át a magyar határt

Év eleje óta 312 111 illegális bevándorlóval szemben intézkedett a rendőrség - mondta Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Vasárnap 5925 ember lépte át a határt, ebből a magyar-szerb határszakaszon 43-an, a magyar-horvát határon át pedig 5878-an érkeztek - ismertette.

Szeptember 15. óta 563 határzárral kapcsolatos bűncselekmény miatt indított eljárást a rendőrség, 542 esetben határzár tiltott átlépése, 21 esetben határzár megrongálása miatt - tette hozzá.

Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) általános főigazgató-helyettese a műsorban elmondta, hogy vasárnap 42 menedékjogi kérelmet nyújtottak be, ezek közül azonban egyet sem a tranzitzónákban regisztráltak. Január óta összesen 176 168-an kértek menedékjogot.

Hozzátette, a befogadóintézményekben jelenleg 638 ember van.

Kiss Attila beszélt arról is, hogy az eddig regisztrált kérelmezők 80 százaléka férfi, akiknek 51 százaléka a 18-34 éves korosztályba tartozik. Év eleje óta több mint 8600 kísérő nélküli kiskorú kérelmét is regisztrálta a BÁH - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×