eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A pénzt is elveszik a nemzeti parkoktól - lapszemle

A földdel együtt a pénzt is elveszi a kormányzat a nemzeti parkoktól - írta a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról számolt be, hogy befejeződött a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara átvilágításának feltáró szakasza.

A Népszabadság cikkéből kiderül: a földdel együtt a pénzt is elveszi a kormányzat a nemzeti parkoktól. Egyes elképzelések nem csak újra pozicionálnák, de az egyik változat szerint meg is szüntetnék az intézményeket. A lap megfogalmazása szerint a magyar természetvédelem elmúlt 40 évét lenullázó törvényjavaslatról tavasszal szavaz a parlament. A jövő nemzedékek érdekeit ellátó ombudsmanhelyettes is elítélte a folyamatot állásfoglalásában.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy befejeződött a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara átvilágításának feltáró szakasza. A dokumentumok, információk értékelése várhatóan március közepéig tart, azokból átfogó vizsgálati jelentést készít a köztestület mellé kinevezett miniszteri biztos, aki korábban arról beszélt: teljes szemléletváltásra van szükség az adósságbehajtás területén.

Az index összeállításából kiderül: az autószimulátor programokra szakosodott debreceni Invictus legújabb terméke meghódította az Egyesült Államokat. A Daytona Rush egy ingyenes NASCAR autóverseny-program, amely akár fél kézzel is játszható. Az App Store amerikai felületén a játék az első helyen áll a versenyzés kategóriában, míg az összes játék között az ötödik.

A Magyar Nemzet arról ír: drogprevenció ürügyével próbálnak befolyást szerezni az iskolákban a szcientológusokhoz közeli szervezetek. A Társaság a Szabadságjogokért szerint az egyház már 24 tankerület állami iskolájával került kapcsolatba. A Klik állítja: naprakész információkkal látják el az iskolákat a szcientológusok módszereiről, és előzetesen szűrik az iskolákkal kapcsolatba lépő szervezeteket.

A Népszabadság Jordán Tamással készített interjút. A 72 éves színművész, a szombathelyi színház igazgatója játszik a Radnótiban, az operettszínházban és a Rózsavölgyi Szalonban is, a világmegváltó gondolatok helyett a kis változásokban hisz, és azt mondja: tágítja az űrt, amit majd maga után hagy.

A Napi.hu arról ír, hogy a moszkvai főpolgármester a munkanélküliség növekedése esetén kiszorítaná a bevándorlókat a munkaerőpiacról. A munkavállalási engedélyért már idén január 1-je óta 4000 rubelt - nagyjából 17 ezer forintot - kell fizetni a korábbi 600 rubel - 2500 forint - helyett. Moszkvában leginkább a volt szovjet tagköztársaságokból bevándorlók keresnek munkalehetőséget.

A Népszabadság összeállításából kiderül: mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk az italautomatás vállalkozóknak, hogy kiszorítsák a piacról a nem tiszta eszközökkel játszó versenytársaikat. A végcél, hogy az online kasszákhoz hasonlóan az italautomatákat is bekössék a NAV-hoz. A regisztrációs szám megszerzése a NAV-tól idén automatánként 30 ezer forintba kerül majd.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a végrehajtási ügyekben indult perek eljárási szabályainak megváltoztatását javasolja a Kúria az Országgyűlésnek. Az indoklás szerint a mostani paragrafusok bizonyos esetekben a hitelezőknek kedveznek.

A Portfolio cikkéből kiderül: az amerikai internetes vállalat, a Google két alapítója, Larry Page és Sergey Bin 4,4 milliárd dollár értékű részvény eladására készülnek. A tranzakció után is megmarad a többségi beleszólásuk a cég életébe, köszönhetően a speciális tulajdonosi struktúrának. Közös részesedésük ugyan 11,9 %-ra csökken, de még így is 52%-nyi szavazati joggal rendelkeznek majd.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×