eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Fidesz: a munkahelyteremtés folytatása is tét

A gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés folytatását is a májusi európai parlamenti (EP-) választás tétjének nevezte a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter emlékeztetett, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki jelentése szerint az idei első negyedévben 4 millió 78 ezer foglalkoztatott volt Magyarországon, 261 ezerrel több, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig 8,3 százalékos volt a 15-74 éves korosztályban, ami 3,3 százalékponttal alacsonyabb a tavalyi első negyedévinél.

A Fidesz szóvivője ezek alapján kijelentette: újabb rekordot döntött Magyarországon a foglalkoztatottság, 22 éve nem dolgoztak annyian, mint ma. A 4 millió 78 ezres foglalkoztatotti létszám 360 ezerrel több, mint a 2010-es kormányváltás előtti hónapokban, vagyis évente átlagosan 90 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma négy év alatt - magyarázta.

Különösen nagyot nőtt a nők foglalkoztatottsága - folytatta -, amely először haladta meg az 55 százalékos "lélektani határt". Biztatónak nevezte továbbá, hogy a fiatalok foglalkoztatottsága is tovább emelkedett.

Hozzátette, a munkanélküliség utoljára hat évvel ezelőtt volt olyan alacsony, mint most.

A májusban megalakuló új kormány legfontosabb célja, hogy a foglalkoztatottak számát tartósan négymillió fölött tartsa, és hogy tovább csökkentse a munkanélküliséget, legalább olyan arányban, mint az elmúlt négy évben - közölte Hoppál Péter, aki azt ígérte, folytatódnak a foglalkoztatási programok.

A Magyarországnak járó európai uniós fejlesztési források is erősítik majd ezen célok megvalósítását - mondta a Fidesz-szóvivő, aki szerint azonban két "politikai szélsőség", "a bukott baloldal" és a "szélsőjobboldal" veszélyt jelent ezekre az uniós pénzekre.

Mint fogalmazott, a baloldal már bebizonyította, hogy amikor csak teheti, "hátba támadja Magyarországot Brüsszelben", a szélsőjobboldal pedig az EU-szkepticizmusával veszélyezteti a magyar érdekek hatékony érvényesítését az unióban.

Így a május 25-i EP-választás tétje az, hogy folytatódhat-e a magyar gazdaság fejlesztése és a munkahelyteremtés, amire csak a Fidesz-KDNP "nemzeti listája" jelent garanciát - összegezte szavait Hoppál Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×