INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A parlamenti választás utórengései

InfoRádió / MTI
Nem ül be az Országgyűlésbe Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője - a politikus ezt egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen közölte szerdán. Fodor Gábor ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy a Magyar Liberális Párt (MLP) nem indul az EP-választáson. Erről az MLP ügyvivő testülete döntött.

Bajnai Gordon volt miniszterelnök - aki második volt a baloldali összefogás közös listáján - átveszi mandátumát, majd lemond róla egy másik Együtt-PM-es jelölt javára. Ez azért lényeges, mert ha nem venné át a mandátumát, a megüresedő képviselői hely a listán következő politikusé lenne, jelenlegi állás szerint a szocialista Szabóné Müller Timeáé.

Arról, hogy ki válthatja Bajnai Gordont, még nincs döntés. Utalt azonban arra, hogy várhatóan a Haza és Haladás Egyesületből érkezik a leendő képviselő.

A liberálisok nem futnak neki az újabb választásnak

A Magyar Liberális Párt (MLP) vezetősége úgy döntött, hogy a párt nem indul az EP-választáson - jelentette be az MLP ügyvivő testületének ülése után Fodor Gábor. A pártelnök döntésük politikai okának nevezte, hogy bár többször is felkérte a baloldali összefogás pártjait, hogy tartsák meg és ha kell szélesítsék ki az EP-választásokra a korábbi együttműködést, erre nemet mondtak.

Tiszteletben tartják, hogy volt partnereik önállóan akarnak indulni, de nem tartják jónak a döntést, mert fennáll a veszély, hogy a Jobbik lesz a második legerősebb párt az európai parlamenti választásokon - közölte. Emellett technikai érvnek nevezte, hogy nincs pénzük a választási részvételre.

A címlapról ajánljuk