eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Gyurcsány listavezető lehet, de egyéniben nem indul

A tervek szerint Gyurcsány Ferenc egyéniben nem indul, de várhatóan ő lesz a Demokratikus Koalíció (DK) listavezetője az országgyűlési választáson, ahogy valószínűleg ő vezeti a párt listáját az európai parlamenti választáson is - közölte a DK szóvivője.

A szervezet október 12-én kongresszust tart, amit egy kétnapos elnökségi üléssel készítettek elő. Eldőlt, hogy a párt az elnökséget és az etikai bizottságot is érintő tisztújító kongresszusán színpadára állítja 106 országgyűlési képviselőjelöltjét.

Gréczy Zsolt szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg már több mint nyolcvan jelöltjük van. Az elnöki posztra egyedül Gyurcsány Ferenc kapott jelölést.

Közölte, hogy a tervek szerint Gyurcsány Ferenc nem indul egyéni körzetben a 2014-es választáson, mert a pártelnöknek az egész országban kampányolnia kell. Várhatóan ugyanakkor a pártelnök lesz a DK listavezetője az országgyűlési és az európai parlamenti választáson is.

Hozzátette, hogy az elnökség tagjainak "döntő többségét" viszont egyéniben is elindítják a jövő évi parlamenti választáson. Arról még nem született döntés, hogy pontosan kiket.

Gyurcsány Ferenc 2014 utáni politikai pályafutását is Magyarországon tervezi - tudatta a DK.

A szóvivő azt mondta, hogy a politikus neve "olyan erős hívószó a baloldali liberális demokraták számára", ami plusz szavazatokat hozhat a DK-nak, de ha az EP-választáson mandátumot szerezne, arról lemondana.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×