eur:
389.72
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Devecserben is iskolát nyitott a Máltai Szeretetszolgálat

Szeptember elsején új iskolát nyitott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecserben, ahol a fiúk hegesztőnek, a lányok szociális gondozónak és ápolónak tanulnak. Ezzel ősszel már négy máltai iskolában kezdődött meg a tanév - mondta el az InfoRádiónak Milibákné Veres Erika, a Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának vezetője.

Az új intézményben a kilencedik évfolyamon 28 tanulóval indul a tanév. Ezzel összességében már 1100 diák tanul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott köznevelési intézményekben, amelyek többségét hiánypótló szándékkal hozták létre.

Elsőként 2001-ben a budapesti Szociális Gondozó- és Ápolóképző Szakiskolát indították, a második oktatási intézményük a 2011 nyarán átvett tarnabodi óvoda és általános iskola volt. A Heves megyei településen egyébként már 9 éve zajlik a szeretetszolgálat befogadó falu programja. Harmadikként a gyöngyösi Károly Róbert Szakközépiskola és Szakiskola került a szeretetszolgálathoz. Ez az intézmény szakmára és érettségire készíti fel a fiatalokat.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×