eur:
388.37
usd:
360.29
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Herendi porcelánt küldött Áder János a hercegi párnak

Áder János köztársasági elnök levélben gratulált Vilmos cambridge-i hercegnek és hitvesének, Katalin hercegnőnek első gyermekük megszületéséhez.

A levélben, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal kedden tett közzé a honlapján, az államfő sok örömteli pillanatot kívánt a családnak, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan Magyarországon köszöntheti őket.

A levéllel együtt Áder János elküldte a hercegi párnak a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített különleges, uralkodói családok gyermekeinek szánt készletét is, amelyben kis csengő, doboz, bögre és tányérok találhatók. Az első ilyen szett kifejezetten a brit trónörökösnek készült - írta az államfő -, és a Viktória brit királynőről elnevezett hagyományos minta modernizált változatával díszítették.

Vilmos és Katalin gyermeke - Nagy-Britannia majdani uralkodója - hétfőn jött a világra. Az egyelőre csak "Baby Cambridge" néven emlegetett, 3800 grammos súllyal született fiúgyermek és édesanyja a Kensington-palota - a házaspár londoni rezidenciája - által kiadott hivatalos közlemény szerint jól van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

A Z generáció tagjai aktív pénzkeresők, adót fizetnek, lakbért, rezsit és tandíjat, mindeközben próbálnak megtakarítani, mégis úgy érzik, hogy nem eléggé tájékozottak a pénzügyi kérdésekben. Ez nem meglepő, mert a gazdasághoz kötődő egyetemi szakokon kívül sehol nem tanítják a pénzügyi ismereteket, a család idősebb tagjai pedig nem tudják érthetően átadni ezt a tudást, vagy akár ők maguk sincsenek tisztában alapvető gazdasági és pénzügyi fogalmakkal. A GEN Z Fest-en, május 9-én szakértők segítenek tisztázni a pénzügyi kérdéseket, legyen szó lakhatásról, vállalkozásról vagy befektetésről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×