eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Cirkuszfesztiváltól a Szuperkupa-döntőig - programajánló

A hétvégén a fővárosban és vidéken is több kiemelkedő kulturális programot rendeznek: a Cirkuszok éjszakája, lovagi torna és színházi előadások is várják a szórakozni vágyókat. Aki sportosabb kikapcsolódásra vágyik, az rangos labdarúgó- és vízilabda-mérkőzések közül válogathat.

Első alkalommal rendezik meg a Cirkuszok éjszakáját a Fővárosi Nagycirkuszban, valamit három balatoni településen. A szombat este 7 órától éjfélig tartó, egyedülálló programban négy cirkusz vesz részt: a Fővárosi Nagycirkusz és három magáncirkusz: a Horse Evolution, a Magyar Nemzeti Cirkusz és az Eötvös Cirkusz. Az összefogás célja népszerűsíteni a minőségi cirkuszművészetet.

Három lovagi torna és borszökőkút is várja az érdeklődőket a vasárnapig tartó Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon. Cseke László fesztiváligazgató kiemelte, hogy idén először solymászati bemutatóval is várják a kilátogatókat, és Magyarország legkiválóbb solymászai egyszerre 30 madarat röptetnek majd. A tornán részt vesz Kassai Lajos világhírű lovas íjász, a Fekete Sólymok íjász csapata és csallóközi íjászok.

Bartók Úton címmel a Kulturális Városközpont sokszínűségét bemutató programsorozatot szervez a hétvégén Újbuda Önkormányzata. Bosznai Tibor, a rendezvény művészeti tanácsadója azt mondta: az önkormányzata a kerület alkotócsoportjaival, galériáival, vendéglátóhelyeivel, valamint az egyetemista fiatalokkal közösen kulturális hétvégével pezsdíti fel a Bartók Béla út életét.

Charles Dickens regényéből adaptálta színpadra Lionel Bart "Oliver" című családi musicaljét, amit a Veszprémi Petőfi Színház társulata mutat be vasárnap másodszor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Tizedik alkalommal gyűjti össze Magyarország dixieland együtteseit Siófok Fő terén a New Orleans Jazz Fesztivál, amely egy háromnapos esti koncertsorozat.

Arisztophanész "A nőuralom" című komédiáját mutatják be ezen és a következő hétvégén az Aquincumi Múzeum Romkerti Színházában.

A Belváros egyik idegenforgalmi szempontból kiemelkedő övezetében - a Király utcát a Paulay Ede utcával összekötő Central Passage területén - júliustól Budapesti Művészeti Bazár nyílik. A szervezők adományozásra és civil szervezetek bemutatkozására is lehetőséget adnak.

Aki sportosabb kikapcsolódásra vágyik, az rangos labdarúgó és vízilabda események közül válogathat. Szombaton a Puskás Ferenc Stadionban rendezik a labdarúgó Szuperkupa döntőjét, amelyen a bajnok Győr és a kupagyőztes Debrecen csap össze. A találkozó jó felmérő lesz a két együttesnek, amely jövő héten kezdi nemzetközi kupaszereplését: a győriek az izraeli Maccabi Tel-Aviv együttesével, a hajdúságiak pedig a norvég Stromsgodset csapatával mérkőznek meg.

Aki a férfi vízilabda-válogatott felkészülését szeretné követni, annak jó alkalom a szokás szerint a Margitszigeten zajló nemzetközi torna. Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata Görögországgal, Németországgal és Montenegróval mérkőzik majd meg a hétvége folyamán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×