eur:
389
usd:
361.94
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Járásokra lebontott riasztások

Keddtől az Országos Meteorológiai Szolgálat nem térségekre, hanem járásokra adja ki a veszélyes időjárási jelenségekre figyelmeztető riasztásokat - közölte a meteorológiai szolgálat veszélyjelző osztályának vezetője csütörtökön.

Fodor Zoltán emlékeztetett arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat 2011. augusztus 1-jén elindított új veszélyjelzési rendszerében, a riasztások a korábbi regionális felbontás helyett a 175 közigazgatási kistérségre lebontva készültek el. Időközben azonban a kistérségi közigazgatási egységeket felváltották a járások. Ehhez igazodva a meteorológiai szolgálat a tervek szerint július 16-án a veszélyjelzéshez kapcsolódó adatbázis rendszerében a közigazgatási kistérségi határokat a járási határokra cseréli, így a riasztások a jövőben járásokra lebontva készülnek el - mondta.

Ez a változtatás alapvetően nem érinti a meteorológiai veszélyjelzési rendszert, így a veszélyességi szinteket, jelenségeket, valamint a kiadás, módosítás, illetve visszavonás módját.

A főváros esetében nem alkalmaznak kerületi bontást - tették hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztásai mellett továbbra is megyei bontásban készülnek az adott napra és következőre a veszélyjelzési rendszer részeként kiadott figyelmeztető előrejelzések.

A veszélyjelzési információk elérhetőek a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ oldalon. Az OMSZ aktuális veszélyjelzési rendszeréről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben a http://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/omsz_veszelyjelzo_rendszere/ weboldalon találhatóak információk - írta a veszélyjelző osztály vezetője.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×