INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Bajnai: Az unió túlélő üzemmódban van

Infostart / InfoRádió
Magyarország számára Európa és az Európai Unió a létező világok legjobbika - mondta Bajnai Gordon az Európai Tanulmányok Alapítvány konferenciáján. A volt kormányfő ugyanakkor maga is kritikusan szemléli az unió működését.

Az Európai Unió ma egyfajta túlélő üzemmódban van - mondta egy, az unió jelenéről és jövőjéről szóló konferencián Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök hangsúlyozta: Európa nagy részében tartós, elhúzódó politikai válság van.

Bajnai Gordon szerint a kontinens gazdasági válságában eltérő módon ugyan, de mindenki hibás. Ha pedig mindenki hibás, akkor mindenkinek fizetni kell, van, akinek pénzben, másnak megszorításban - fejtette ki.

A volt kormányfő szerint a válságból kilábalás legvalószínűbb forgatókönyve a kétsebességes Európa kialakulása lesz. Magyarország számára Európa és az Európai Unió a létező világok legjobbika - hangsúlyozta a Haza és Haladás Egyesület elnöke, de hozzátette: ő maga is kritikusan viszonyul az unió működéséhez.

A nemzeti érdekek érvényesítéséhez egyebek mellett erős gazdaságra és kiszámítható, stabil külpolitikára lenne szükség - vélekedett. Bajnai Gordon szerint Magyarország ma sokak számára nem egy vonzó hely. A legtöbbet azzal tehetnénk az unióért, ha stabilizálnánk az ország helyzetét - tette hozzá.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk