eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Jobb üzlet büntetni, mint mélygarázst építeni - lapszemle

Nem tudni, hogy a dugódíj elvetésével miből finanszírozzák majd a BKV-t - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy az állami konzorcium a bírósági döntés ellenére megkezdi a negyedik mobilszolgáltató fejlesztését.

Nem tudni, hogy a dugódíj elvetésével miből finanszírozzák majd a BKV-t - írja a Népszabadság. Újraindul a vita arról, ki kapja a parkolási díjakat Budapesten. Sokkal jobb üzlet büntetni, mint mélygarázst építeni.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy az állami konzorcium a bírósági döntés ellenére megkezdi a negyedik mobilszolgáltató fejlesztését. Bár a bíróság döntése értemében a negyedik mobilszolgáltató legalább szeptember elejéig nem veheti használatba a hírközlési hatóság tenderén elnyert frekvenciát, az állami MPVI Mobil Zrt. még júliusban kiírhatja a hálózat építésére vonatkozó tenderét.

Az Index újságírója egyetlen hétvégére kölcsönkérte a három legjobb androidos okostelefont, hogy extrém körülmények között próbálja ki a kameráikat. Kíváncsi volta arra, hogy ezek a telefonok mennyire állják meg a helyüket egy fesztiválon.

Az IMF-tárgyalások jövő heti megkezdése megteremti a mozgásteret, hogy akár már ebben a hónapban csökkentse az alapkamatot a jegybank - idézte Gerhardt Ferencnek és Kocziszky Györgynek, a monetáris tanács két külső tagjának a Bloombergnek adott interjúját a Portfolio.hu. Az óvatosság a legfontosabb, ezért a kamatcsökkentés fokozatosan indulhat meg. A magyar alapkamat immár fél éve 7 százalék.

A Pénzcentrum.hu egy friss felmérés eredményéről számol be, amely szerint 28 európai ország lakói közül a magyarok adják ki havi költségvetésükből a legnagyobb részt lakással kapcsolatos szolgáltatásokra. Az otthoni étkezésre is kimondottan sokat költünk, utazásra, szórakozásra viszont látványosan keveset.

Összesen 235 személygépjármű szállítására írt ki nyílt közbeszerzési eljárást nyolc részteljesítésre bontva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - írja a Napi Gazdaság. A NAV jelenleg több mint 1400 gépjárművet használ, ezek között felső- és középkategóriás autók is vannak, amelyek egy részét most lecserélik, alapvetően a bűnügyi, bevetési, revizori, illetve végrehajtási szakterületeken. A kiírt beszerzéssel kizárólag a 10 évnél idősebb, illetve több mint 200 ezer kilométert futott autókat cserélik le, ami a teljes gépjárműpark 16 százaléka.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×