eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mi lesz a CET sorsa?

Hiába a Fővárosi Ítélőtábla határozata, a CET kivitelezői nem adják át addig az épületet, amíg ki nem fizetik őket. Eközben a főváros továbbra is abban bízik, hogy a bírósági döntés értelmében napokon belül átveheti az ingatlant.

A jogerős határozat csak a beruházó társaságot kötelezi az ingatlan átadására, a kivitelezőket nem - közölte az InfoRádióval Kanász István, a CET építésvezetője. Hozzátette: amíg ki nem fizetik őket, addig a Fővárosi Ítélőtábla határozata ellenére sem adják át az épületet.

A bíróság nemrég kimondta, hogy a Fővárosi Önkormányzat jogerősen hívta le a beruházás csaknem 4 millió eurós bankgaranciáját, a beruházó Porto Investment-nek pedig 15 napon belül át kell adnia a helyhatóságnak az ingatlant.

Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes bízik benne, hogy a Duna-parti CET-komplexum kivitelezői elfogadják a Fővárosi Ítélőtábla döntését, és a főváros birtokba veheti az ingatlant.

Kanász István építésvezető kiemelte, hogy jelenleg ők vannak birtokon belül, ezért rendezni kell kivitelezők számláit is. A pénzügyi főpolgármester-helyettes szerint fel kell mérni az épülete állapotát, emiatt is bizonytalan egyelőre az átadás időpontja.

A Duna-parti Közraktáraknál létrehozott, mintegy 27 ezer négyzetméteres létesítmény kialakítását 2010 augusztusában kellett volna befejezni, az épület jelenleg üresen áll.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×