eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Lesújtó vélemény a cégek átláthatóságáról

Az átláthatóságot kérte számon a világ legnagyobb vállalatain a Transparency International.

105 multinacionális céget vizsgált a Transparency International, amelyek közül 51-nek Magyarországon is van leányvállalata - mondta a ReggelInfónak Salgó Ella a Transpareny International magyar irodájának projektmenedzsere.

"Eléggé lesújtóak az eredmények, főleg abban a tekintetben, hogy a leányvállalatok az adott országokban milyen információkat tesznek közzé" - mondta Salgó Ella, aki szerint mind a civileknek, mind a döntéshozóknak szükségük lenne arra, hogy e vállalatok pénzügyi mérlegeiről, szervezeti felépítéséről és antikorrupciós programjairól átlátható képet kapjanak.

"Természetesen, mivel maguk a multinacionális vállalatok gyakran panaszkodnak arról, hogy például Magyarországon az üzleti kultúra alacsony színvonalú, ők is hozzá tudnának járulni egy átláthatóbb, kiszámíthatóbb gazdasági élethez Magyarországon és a világon máshol is" - fogalmazott.

A Transpareny International nem talált olyan céget, amely minden általa szabott átláthatósági kritériumnak megfelelt volna. A legjobb eredményt egyébként az összehasonlításban a norvég Statoil érte el, mivel mind a 37 országban, ahol jelen van, jelentős mennyiségű információt közölt korrupcióellenes programjairól, leányvállalatairól, bevételeiről és a befizetett adókról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×