eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Felmentette a bíróság a kazincbarcikai polgármestert

Bűncselekmény hiányában első fokon felmentette a Miskolci Városi Bíróság Szitka Pétert (MSZP), Kazincbarcika polgármesterét a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól.

Mint arról az Észak-Magyarország szerdán beszámolt, az ítélet indoklása szerint a polgármester semmilyen módon nem szegte meg kötelességét, nem kezelte hűtlen módon a város pénzét.

A verdikt ellen a vádhatóság képviselője fellebbezést nyújtott be - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapban.

Az MTI januárban adott hírt arról, hogy az ügyészség megvádolta a városvezetőt, aki egy kazincbarcikai székhelyű rendezvényszervező kft.-vel szerződést kötött arra, hogy a cég szervezze, illetve bonyolítsa le a városi önkormányzat rendezvényeit. Ezeket ugyan az ügyészség szerint rendben megtartották, de nem a társaság, hanem a városi művelődési központ szervezésében.

A benyújtott számlákat a polgármester igazolta, és intézkedett a kifizetésről: az önkormányzat 3 millió 432 ezer forintot fizetett ki. Az ügyészség szerint mindezek alapján a polgármester, aki tudott arról, hogy nem a szerződött társaság végezte el az említett munkát, vagyoni hátrányt okozott az önkormányzatnak, ami hűtlen kezelés bűntettének számít.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×