eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Előállították a demonstráló LMP-seket

Rendőrök vitték el szerda kora délután a azokat az LMP-seket, aki reggel 10 óra óta a Közgép XXIII. kerületi székházánál demonstráltak. A rendőrség szerint "jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértésének gyanújával" állították elő a demonstrálókat. A Közgép feljelentést tesz.

Előbb egy biztonsági őr szólította fel távozásra a demonstrálókat, majd ezt követően a rendfenntartók helyszínen lévő parancsnoka tette meg ugyanezt egymás után háromszor.

Miután az LMP-sek - országgyűlési képviselők és aktivisták - nem reagáltak a felszólításokra, az őket összekötő láncot hidegvágóval átvágták. Miután a tiltakozók továbbra sem mozdultak a helyükről, a demonstrálók többségét ölben vitték ki a területről.

Miután a rendőrök az utolsó tiltakozókat, Vágó Gábor képviselőt és egy fiatal női aktivistát is kivittek a cég épületének udvaráról, az alkalmazottak bezárták a telephely kapuit. A demonstrálókat rendőrségi járművekbe ültették, és elhajtottak velük a helyszínről.

Az MTI információi szerint az LMP-seket a XX-XXIII. kerületi rendőrkapitányságra szállítják.

Azok az LMP-s akvitisták, akik a tüntetés alatt a bejárat előtt, de már a kapukon kívül álltak, önmaguktól összetekerték transzparenseiket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint "jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértésének gyanújával" állítják elő a rendőrök a demonstráló LMP-seket.

Horváth Katalin Fanni szerda délután az MTI-nek azt mondta: az üggyel kapcsolatban bővebb tájékoztatást csak később tud adni, így jelenleg nem tudja hány embert állítanak elő összesen, és hogy van-e közöttük országgyűlési képviselő.

Feljelentést tesz a Közgép

Feljelentést tesz a cég székhelyénél demonstráló LMP-sek ellen a Közgép - jelentette be jogi képviselőjük. Futó Barnabás, szerdán délután a Közgép épülete előtt újságíróknak azt mondta, hogy véleményük szerint megvalósult a közérdekű üzem működésének megzavarása, a személyi szabadság megsértése és a magánlaksértés is.

Az ügyvéd felhívta a figyelmet, hogy a közérdekű üzem működésének megzavarása, ha azt csoportosan követik el, 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Puskár Anett kommunikációs igazgató kérdésre válaszolva azt mondta, a cég előző nap már közleményt adott ki arról, hogy a korábban ellenük megfogalmazott vádak, amelyek szerint 350 milliárd forintnyi megbízást nyertek el, nem a cég megbízásainak az összege, hanem azoké a beruházásoké, amelyekben valamilyen formában részt vesznek. Hangsúlyozta, általában más társaságokkal együtt, konzorciumi formában dolgoznak.

A kommunikációs igazgató visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint törvénytelenül jutottak megbízásokhoz. Hangsúlyozta, Magyarországon nagyon szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogyan lehet elindulni a közbeszerzéseken. A Közgép mindig a közbeszerzési előírásoknak megfelelően tesz ajánlatot, és így nyerte el a megbízásokat is - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×