eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A rendőrség 26 embert állított elő a Közgépnél

26 embert állítottak elő a Közgép épülete előtt tartott demonstráció után a XX.-XXIII. kerületi rendőrkapitányságra - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a kerületi kapitányságra délelőtt 10 óra után érkezett bejelentés a vállalattól, hogy a telephelyükre vezető, Haraszti útról induló bekötőút mellett többen is egymáshoz láncolták magukat. A bejelentés után a helyszínre kiérkező rendőrök mintegy 40 embert igazoltattak.

A szöveg kitér arra is, hogy a vállalat vezetése a kerületi jegyzőtől birtokvédelmet kért, amelyet meg is kaptak. Ezt követően előbb a cég biztonsági szolgálata, majd a BRFK munkatársai szólították fel a demonstrálókat a távozásra. Miután ennek nem tettek eleget, közülük 26 főt előállítottak. Velük szemben jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértés miatt indítanak eljárást - olvasható a közleményben.

Szerdán az LMP képviselői és aktivistái behatoltak a cég központjába, majd egymáshoz láncolták magukat, hogy felhívják a figyelmet arra: szerintük "egy szűk oligarchacsoport irányítja az országot, Simicska Lajos tulajdonos és Nyerges Zsolt elnök pedig átvette az irányítást a gazdasági élet felett".

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×