eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin

Drága lesz a nyaralás Horvátországban - lapszemle

A Magyar Nemzet a Fenyő-gyilkosságról, a Népszabadság pedig Karsai József pénzbüntetéséről cikkezik.

A Magyar Nemzet információja szerint nem ismerte Fenyő Jánost, ahogy a médiavállalkozó meggyilkolásának helyszínét, a budapesti Margit körutat sem, és nem is járt ott - ezt állítja Ladislav T., akit Szlovákiában vettek őrizetbe, majd adtak ki Magyarországnak. A médiavállalkozó halálának körülményei vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda azzal a gyanúval kérte a gyanúsított elfogását a szlovák hatóságoktól, hogy ő vezette azt az autót, amely 1998 februárjában a helyszínre szállította a bérgyilkost. A Magyar Nemzet azonban úgy tudja: elképzelhető, hogy a férfi alibit tud igazolni a Fenyő-gyilkosság időpontjára.

A Népszabadság Online azt írja, hogy elítélték a dinnyéseket védő Karsai Józsefet. Egymillió forintos pénzbüntetést szabott ki rá a battonyai bíróság. A város polgármesterét - a 2008-as úgynevezett dinnyeblokád miatt - kényszerítés kísérletében találták bűnösnek. Karsai József azt állítja, nem követett el bűncselekményt, de nem fellebbez.

Az Indexen olvashatják, hogy százezer forintokat kér a vendéglátóhelyiségektől a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a futball-Európa-bajnokság és az olimpia nyilvános közvetítéséért. Egy falusi kiskocsmának 100 ezer, egy klasszikus sportpubnak akár 750 ezer, az óriáskivetítőt felállító helyeknek 950 ezer forintjába is kerülhet a közvetítés. Az MTVA arra hivatkozva szedi a kocsmárosok körében fociadóként ismert díjat, hogy a sportesemények közvetítésének kizárólagos jogát ő szerezte meg a külföldi jogtulajdonosoktól.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy fordulat sejthető a kormány nyugdíjpolitikájában. Már egy éve kész kellene lennie az egyéni számlás nyugdíjnyilvántartás koncepciójának, ám mégsem tart sehol a munka a kormányzat berkein belül. Ráadásul a nyugdíjakért felelős miniszter, Balog Zoltán a kinevezése előtt úgy nyilatkozott, hogy a tervekből e ciklusban nem is lesz semmi. Az NGM egy anyaga viszont fordulatot sejtet a kormány hozzáállásában.

A Portfolio.hu szerint lincseléstől tartanak a németek Görögországban. A görög válság és az annak következményeitől való félelem egyre több német turistát tart vissza attól, hogy a bajba jutott dél-európai országba utazzon. Több német turisztikai vállalat is arról számolt be, hogy közel harmadával visszaestek a Görögországba irányuló foglalások.

A Pénzcentrum.hu pedig arra figyelmeztet, hogy drága lesz a nyaralás Horvátországban, ugyanis júniustól 15 százalékkal drágul az autópálya-használat déli szomszédunknál. A Zágráb és Fiume közötti - személyautóknak jelenleg 60 kunás (1 kuna 39,34 forint) - útdíj 69 kunára emelkedik. A horvát főváros és Split között a jelenlegi 157 helyett 180 kuna lesz a tarifa.

Hanganyag: Sánta András

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×