eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lázár: Nincs szükség az oligarchabizottságra

Egyelőre napirendre sem vette az Országgyűlés az oligarchabizottság megalakításáról szóló ellenzéki javaslatot. Egyebek mellett ez hangzott el Lázár János fideszes frakcióvezető parlamenti sajtótájékoztatóján.

Május 29-én szavaz a Fidesz-frakció arról, hogy Orbán Viktor pártelnök-kormányfő javaslatának megfelelően Rogán Antalt, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnökét választja-e meg a kormánypárti képviselőcsoport vezetőjének - mondta Lázár János a parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

A júniustól miniszterelnökségi államtitkárként dolgozó frakcióvezető kérdésre válaszolva hozzátette: a Fidesz azért nem támogatja az oligarchabizottság Jobbik által kezdeményezett, és az MSZP, illetve az LMP által is felkarolt ötletét, mert az ellentétes az új országgyűlési törvénnyel. Az ellenzék ugyanis minden kérdésére választ kapott a Közgéppel kapcsolatban, a bizottságra tehát nincs szükség - fogalmazott Lázár János.

Emlékeztetett arra, hogy nincs olyan törvény, amely megtiltaná, hogy a Közép közbeszerzéseket nyerjen, ráadásul ez a cég magyar tulajdonban van, a Jobbik tehát inkább azt a kérdést tehetné fel, hogy hány külföldi cég épít utat Magyarországon. Vagy kötelességüknek megfelelően tegyenek feljelentést, ha törvénysértést tapasztalnak - kérte a politikus.

Megtudtuk tőle azt is, hogy a Fidesz-frakció hétfőn nem tárgyalt a pártok támogatásának megvonására irányuló miniszterelnöki javaslatról. Lázár János szerint a társadalomnak tudomásul kell vennie, hogy a többpárti demokrácia pénzbe kerül, tehát az államnak áldoznia kell a politikai szervezetekre és a választásokra.
Közben az Országgyűlés ülésén Kövér László házelnök nem vette napirendre az oligarchabizottság megalakítására vonatkozó ellenzéki javaslatot, mert megvárja az alkotmányügyi bizottság álláspontját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×