INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

"Gyurcsánynak a Fideszben is vannak jó tanítványai" - hetilapszemle

Infostart / InfoRádió
A Figyelő arról közöl összeállítást, mennyit dolgoznak különböző országokban az emberek. A Heti Válasz Schiffer Andrással, az LMP képviselőjével készített interjút.

A Figyelő arról ír, hogy egy uniós felmérés szerint egy hónappal többet dolgoznak a főállásban foglalkoztatott keletiek, mint nyugati kollégáik, miközben a magyarok az éves ledolgozott munkaórák számát tekintve az élbolyba tartoznak. A szülési szabadság és a nyugdíjba vonulás eltérő feltételei persze árnyalják a képet, az azonban a lap szerint bizton állítható, hogy a magyarok zöme állását féltve önmagát szipolyozza ki: bár papíron kevesebbet, a valóságban - a nem dokumentált túlórák miatt - többet dolgoznak, mint a rendszerváltás idején.

Schiffer Andrással, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselőjével készített interjút a Heti Válasz. A politikus szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök bolsevik mentalitást visz tovább, ám a Fideszben is vannak jó tanítványai. Úgy fogalmazott: Egy technokrata párt, mint az MSZP süket és vak a rendszerproblémákra, folyamatosan mondogatja a régi megunt mantráit, ezzel szemben a Fidesz populista párt, amely érzi, hogy gond van a világban, az eddigi magyar újkapitalista fejlődés zsákutca volt, ám addig nem megy el, hogy átfogó rendszerkritikát kínáljon a retorikán túl. Schiffer András egyébként lát esélyt arra, hogy pártja az ellenzék főereje legyen.


A címlapról ajánljuk