eur:
385.47
usd:
354.3
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

A magyarok az átlagosnál boldogabbak a párkapcsolatukban

A házasságban, párkapcsolatban élők 63 százaléka úgy érzi, hogy számára a társával lévő kapcsolata jelenti a legnagyobb boldogságot. Vannak azonban konfliktusos együttélések is, nagyjából egynegyednyien (27 százaléknyian) ugyanis kijelentették, hogy szívesebben választanának egy új partnert - derül ki az Ipsos felméréséből.

A magyarok még az átlagosnál is nagyobb boldogságot éreznek a párkapcsolatukban, 71 százalék fejezte ki erős érzelmeit házastársa, élettársa mellett, s az átlagosnál jóval kevesebben, 13 százaléknyian lennének nyitottak egy új partneri viszonyra.

Az egyedülállók csaknem fele változtatna mostani magánéleti státuszán és önfeledt boldogsága érdekében szívesen megosztaná valakivel a mindennapjait. Ez az igény a magyar társtalanok körében az átlagosnál is nagyobb mértékben, 52 százaléknál van jelen.

A házasságban élők 38 százalékának a harmonikus szex jelenti a legnagyobb boldogságot egy párkapcsolatban, de további 42 százaléknak is nagy örömöt okoz ez a társas tevékenység. Honfitársaink számára is fontos a szex; a házasságban, élettársi viszonyban élők 43százalékának ez a legnagyobb boldogságforrás, de további 35 százalék is úgy nyilatkozott, hogy az élet lényegi összetevője - ezek a legfontosabb megállapításai annak az Ipsos felmérésnek, amely 23 ország 21.000 válaszadója körében készült.

A 23 ország házasságban vagy kapcsolatban élő válaszadói közül tízből hatan (63 százalék) állítják, hogy kapcsolatuk a társukkal jelenti számukra a legnagyobb boldogságot. Az egyedülállók esetében ez az arány tízből négy (39 százalék). A hűséges párkapcsolat mellett leginkább elkötelezettek Dél-Afrika (82 százalék), Törökország (80 százalék), Mexikó (79 százalék), Magyarország (71 százalék) és Spanyolország polgárai, míg a Dél-Koreában (40 százalék), Kínában (46 százalék) és Lengyeloszágban (48 százalék) élők kevésbé.

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×