eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A Fidesz már készül a választásra - lapszemle

Eladják a harkányi fürdő 35 százalékos részvénycsomagját - számol be a Népszabadság. A Magyar Nemzet azt írja, hogy áprilisig tehetnek javaslatot a Fidesz választókerületi tanácsai a 2014-es választások jelöltjeire.

A harkányi fürdő 35 százalékos részvénycsomagjának eladásáról döntött szerdán a baranyai kisváros képviselő-testülete - számol be a Népszabadság. A részvénycsomagért 851 millió forintot fizet az Aquaplus Kft., és ezért megkapja a fürdőt birtokló és üzemeltető társaságban az irányítási jogokat is. A súlyos adósságokkal küzdő Harkány a befolyt pénzt nem az adósság csökkentésére, hanem a fürdő és környezete fejlesztésére fordítja. Ezzel az évi több mint félmillió vendéget fogadó létesítmény és település idegenforgalmi vonzerejét javítják.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy áprilisig tehetnek javaslatot a Fidesz választókerületi tanácsai a 2014-es választások jelöltjeire, és a javaslatok lezárását követően a párt választmánya, illetve elnöksége júniusig rendezné a vitás jelölésekkel kapcsolatos ügyeket. A lap felidézi, hogy 2014-től összeférhetetlen lesz a képviselői és a polgármesteri poszt, így a Fidesz-KDNP 263 fős frakciójának kétharmada választás elé kerül.

Az Index szerint a NASA önkénteseket keres, akiknek négy hónapig az asztronauták által fogyasztott ételen kell élniük. Az önkéntesek instant és tartósított ételeket kóstolnak majd, a tudósok pedig lejegyzik a reakcióikat. A cél, hogy megtudják, melyek azok az ételek, amelyeket folyamatosan szeretnek enni az emberek, és hogyan reagálnak a tipikus NASA-ételekre, mint a liszt, cukor és szárított hús. A kísérlet lényege, hogy javítsanak az ételek minőségén egy jövőbeni Mars-utazásra készülve.

Hamarosan megnyitja budapesti irodáját a játékszoftvereket gyártó és forgalmazó Gameloft - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a cég humánpolitikai menedzsere. A jövő héten dől el, hol lesz a helyszín, de már keresik az alkalmazottakat húsz állásra, elsősorban több éves tapasztalattal rendelkező programozókat, vezetőket.

A Portfolio.hu azt írja, nem lehet rohamos ütemű fejlődésről beszélni, amikor az elektromos járművek elterjedéséről esik szó. A mindennapi használatukat erősen korlátozza az a tény, hogy "tankolni" csak a telephelyen, parkolóházban, vagy az otthoni garázsban lehetséges, hiába van már Budapesten közel tíz nyilvános töltőoszlop.

Az idei évben 11 rendezvény, összesen 22 napra bérleti díj nélkül kaphatja meg a Papp László Budapest Sportarénát - értesült a Pénzcentrum.hu. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályáztatás útján adja oda ingyen az intézményt, az úgynevezett Állami Eseménynapokhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×