eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Soha nem fog kiderülni, kinek az ötlete volt az útdíj?

Rogán Antal ismét tagadta, hogy tőle származna a budapesti útdíj ötlete. Tarlós István azonban másképp emlékezett.

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere ugyanakkor találkozott a nagy felháborodást keltő budapesti útdíj ötletével, amikor a főpolgármester - nyilatkozta a politikus a TV2 reggeli műsorának.

"Én ezzel az útdíj kifejezéssel gyakorlatilag ugyan akkor találkoztam, amikor a főpolgármester úr, ugyanabban a dokumentumban leírva, amelyet a főváros valamelyik szerve készített elő" - jelentette ki a politikus.

Tarlós István főpolgármester azonban múlt héten másképp emlékezett a havi 10 ezer forintos fővárosi útdíj ötletére. "Rajtam kívül a többiek is úgy emlékeznek, ezt egész nyíltan megmondom, hogy az ötödik kerületi polgármester javasolta ezt a matricás útdíjat, olyannyira, hogy a BKK vezérigazgatójának állítása szerint neki azt mondta, hogy ha nem kerül be az anyagba, akkor nem is fogja aláírni" - fogalmazott a főpolgármester.

Tarlós István úgy vélte, csak a dugódíj kerülhet szóba, vagyis az, hogy a város egy meghatározott övezetébe való behajtáskor kelljen díjat fizetni, ám ennek technikai feltételeit is meg kell teremteni. Ilyen fejlesztés lenne a sorompós díjbeszedő rendszer kiépítése vagy a megfelelő számú őrzött p+r parkoló kialakítása - tette hozzá a főpolgármester.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×