eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A gazdasági tárca államtitkárává nevezte ki Csizmadia Norbertet az államfő

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárává nevezte ki Csizmadia Norbertet január 10-i hatállyal Schmitt Pál köztársasági elnök, a kormányfő javaslatára. A szakember eddig a tárca gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott.

Az államfői határozat a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, azzal együtt, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök az új megbízatására tekintettel felmenti Csizmadia Norbertet a helyettes államtitkári tisztségből.

Csizmadia Norbert 2010 júniusától a miniszteri kabinet stratégiai műhelyét vezette a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Tavaly szeptemberben nevezték ki a tervezéskoordinációért felelős államtitkárság helyettes államtitkárává, most ebből a tisztségéből lép előre.

Az államtitkár a kormányzati honlapon elérhető életrajza szerint 2005 őszén az Orbán Viktor kezdeményezésére induló gazdasági konzultáció titkára volt. A gazdasági konzultációt Matolcsy György mostani nemzetgazdasági miniszter vezette, szóvivője pedig a jelenleg a tárca parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkárságát irányító Cséfalvay Zoltán volt.

Csizmadia Norbert ezután 2007 és 2010 között városfejlesztő geográfusként vett részt a belvárosi Főutca-projekt szakmai előkészítésében.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×